Yetmezse Biz Yardımcı Olalım, Kadınlara Böyle Bir Pozitif Ayrımcılık Uygulayalım ki...!

Anayasa değişiklik paketi şeytanlıklarla dolu.

Sanki, açık ve dürüst olmamaya yemin etmişler.

İşte işin 26’da 1’i.

Gerekçesi de çok masum : “MADDE 1- 7/11/1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasına göre "Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür."

Yapılması öngörülen değişiklikle, kadın ve erkek arasındaki eşitliği sağlamaya yönelik olarak Devlet tarafından bazı tedbirlerin alınabilmesine imkan tanınmakta ve alınacak bu nitelikteki tedbirlerin, eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamayacağı vurgulanmaktadır. Öte yandan, özel surette korunması gereken kesimler için alınacak tedbirlerin de eşitlik ilkesine aykırı sayılamayacağı hükme bağlanmaktadır. Bu sayede Devletin, tüm toplum kesimleri arasında bir yandan eşitliği sağlamaya, diğer yandan da korunması gerekenleri korumaya yönelik özel tedbirler alabilmesinin önü açılmakta ve bu amaçla yapılan düzenlemelerin eşitlik ilkesine aykırı kabul edilemeyeceği anayasal güvenceye kavuşturulmaktadır.”.

Nasıl varacaklar bu amaca? Darbe Anayasası’nın 10. Maddesine şunu ekleyerek: "Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür" şeklindeki fıkraya, "Bu maksatla alınacak tedbirler, eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz."

Ne güzel! Yetmez, ama.

Biz de bu değişikliğe uygun bir Yasa Tasarısı taslağı önerelim.

Protein yetersizliği baskın gelir de Evet’ler fazla çıkarsa hemen Hükümet ve TBMM gündemine girer düşüncesi ile bir yardımımız olsun.

Şöyle bir Yasa’mız olsa, ne dersiniz?

KADINLARIN POZİTİF OLARAK AYRILMASI KANUN TASARISI
Madde.1: Bu Kanun Hükümete, kadınlarımızı erkek egemenliğinden, tacizinden, yoksunluktan, yaşamın ezici yüklerinden ve yaşama katılımları sırasında karşılaştıkları güçlüklerden korumaya yönelik önlemler alma görevi vermektedir. Bu amaçla, aşağıda getirilen önlemlere ek olarak her türlü önlemi almak Hükümetin görevi olacaktır. Bu önlemlere karşı eşitsizlik savıyla karşı çıkmak Anayasamızın değişik 10. Maddesi ile yasaklanmıştır.

Madde.2: Kadın yurttaşlarımız bir yandan evlerinin işleri, bir yandan çocuklarının yetiştirilmesi ve bir yandan da aile içindeki öteki kutsal görevlerini yerine getirirken, bir yandan da onlara iş hayatında eziyet çektirilmesinin önlenebilmesi için Kamu kurum ve kuruluşlarında kadın memur ve işçi çalıştırılamaz. Bu Kanun yürürlüğe girdiğinde Kamu Kurum ve Kuruluşları’nda istihdam edilmekte olan kadın yurttaşların görevlerine, ilk Kurban Bayramı’na kadar geçecek süre içinde son verilir. Görevine son verilen kadın yurttaşlar, evli değillerse kendilerine asgari ücret tutarında maaş bağlanır. Evli olanların ya eşleri aynı işe alınır ya da eşleri kendilerine bakmakla yükümlü oldukları konusunda uyarılır.

Madde.3: Kadınlarımızın toplu taşıma araçlarında, erkeklerin gözlü, sözlü ve çeşitli yollarla tacizlerinden korunabilmesi için tüm yerel ve merkezi kamu kurum ve kuruluşları bu araçları kadınlar ve erkekler için ayıracak, gerekirse sefer sayılarını arttıracak, kadınlara ayrılan araçların camlarını içleri görülmeyecek şekilde filmlerle kaplatacaktır. Bu taşıt araçlarının görevli ve hizmetlileri ise ya yolcularla aralarını kapatan kabinlerde görev yapacak ya da bulunabildiği ölçüde hadım erkek yurttaşlar arasından seçilecektir.

Madde.4: Bu Kanun yürürlüğe girdikten sonra kadınlara bilgisayar kullanmaları öğretilecek, özel internet erişim hakkı sağlanacak, erkek görevlilerle karşı karşıya gelmelerini gerektirecek bütün resmi işlemlerini ve banka hizmetlerini sanal ortam üzerinden yürütmeleri sağlanacak, Devlet kadın yurttaşlarımıza bu kolaylık ve ayrıcalığın sağlanabilmesi için her türlü önlemi alacak, desteği sağlayacak ve bunun için yeni kurumlar kuracaktır.

Madde.5: Herkesin takdir edeceği gibi kadın yurttaşlarımız toplumumuzun geleceği ve bekasını sağlamada en önemli görev olan doğurmak ve çocuk yetiştirmek gibi çok önemli iki görevi yüklenmişlerdir ve Devlet onların bu alandaki yüklerini hafifletmek ve sıkıntılarını gidermek için her türlü önlemi almalıdır. Ev işlerinin, çocuk doğurmak ve yetiştirmeyi aksatmaması için aileler gerek görürse, erkekler ikinci eşlerini alabilecek ve böylece kadın yurttaşlarımızın sırtındaki önemli bir yükü hafifletecek şekilde ev işlerini bölüşeceklerdir. Bir erkek, pratik nedenlerle en çok dört kadın yurttaşımızı eş edinebileceklerdir. Devlet, Diyanet İşleri Başkanlığı ve güvenlik örgütleri ile ikinci ya da sonraki eşlerin bu işbölümünü aksatabilecek olumsuz girişimlerini, işbölümünü aksatmaları ya da görevlerini tavsatmalarını önlemede aile reisine yardımcı olacaktır.

Madde.6: Kadın yurttaşlarımızın sonrada kendilerini sıkıntıya düşürebilecek ve pişman olacakları şekilde kararlar vererek boşanmalarının önüne geçilebilmek üzere, kadının boşanma isteği, ancak Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri ve aile büyüklerinin temsilcilerinin oluşturacağı aile Kurulu uygun bulursa işleme konulabilecektir.

Madde.7: Belediyeler ya da başka özel ya da kamu kurumlarının kadın yurttaşlarımızı ailelerinden koparan, toplum içerisinde yalnız bırakan, geleceklerini karartan “Kadın Koruma Evi” ya da benzeri kurum ve mekanları kurmaları ve işletmeleri yasaklanmıştır.

Madde.8: Erkeklerin tacizinden korunabilmeleri için kadın yurttaşlarımız giyim ve kuşamlarında her türlü koruyucu önlemi alabilir giyim ve kuşamlarından ötürü hiçbir kadın yurttaşımızın kamu hizmetlerine ulaşmaları engellenemez ve kendilerini korumak için böylesi önlemler almayan kadın yurttaşlarımız erkekleri tacizle suçlayamaz.

……

Madde. xxx: Bu Kanun Resmi Gazete’de yayınlandığında yürürlüğe girer ve Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından yürütülür.

Düş gücüm ve zekam ve cin fikirlerim ancak bu kadarına yetti arkasını siz doldurun ne olur!

Olmaz mı?

Artık, protein yetmezliği baskın gelir ve el konmuş iletişim organları bu değişiklik girişimi ve arkasındaki cinliğin gerçek yüzünün halk tarafından algılanabilmesini engellemede başarılı olursa bu değişiklik gerçekleşebilir.

Tehlike burnumuzun dibinde.

Anayasa, AKP’nin ve onun yaptıklarıyla yetinemeyenlerin istedikleri doğrultuda değişirse kadınlarımız topun ağzında. Kadınları yaşamın dışında itmeye, erkek egemenliğini pekiştirmeye kararlı ve hırslı olanların getirebileceği “pozitif ayrımlar” başka nasıl olabilir?

Yukarıdaki türden değişikliklerin kadınlardan yana olduğu konusunda sayfalar dolusu gerekçeler hazırlayabilirler.

Karşı da çıkamazsınız.

Çünkü, bunu Anayasa yasaklar.

Hayırsızlık bizlerden uzak olsun.