Bu kaotik ortamda yazmaya çalışmak

Bireyselliğin "bireyciliğe" olağanüstü bir başarıyla dönüştürüldüğü, bu yönde bir "zeitgeist" oluşturulduğu ve ağzı laf yapan eli kalem tutan neredeyse herkesin -bir avuç insan dışında- "ben" diye cümleye başladığı, "biz" demenin ayıp sayıldığı, kaotik özellikleri her geçen gün artmaya yönelen bir ortamda yazmaya çalışmak, sömürüye, savaşa ve baskıya karşı olanlar için gittikçe zorlaşıyor.

Bir kere, yazdıklarınızı okuyacak olanlar, büyük bir olasılıkla sizle zaten aynı görüşleri paylaşıyorlar ve onlara yeni bir şey, gerçekten "yeni" bir şey söyleyebilmek, ancak yeni bazı bilgileri aktararak düşünülenlerin doğruluğunu biraz daha kanıtlamakla, o da ne kadar olabilirse, mümkün. Olanların ne anlama geldiğini daha fazla, biraz daha fazla veri sunarak belki, kanıtlamanın ne yararı var? Her şey gayet açık. Rezilliği paçalarından akan bir gerici enternasyonali örneğin, allayıp pullayıp "liberal"lik diye satmaya çalışanların pespayeliğini tekrar tekrar vurgulamakta ne gibi bir yarar var? Yeni sömürgeciliğin yaptıklarını her gün açıklamaya girişmenin bir faydası olabilir mi? Zaten herkes biliyor neyin neden yapıldığını.

Bir başka şekilde anlatmam gerekiyor belki duygularımla düşüncelerimi kendi açımdan, daha değişik bir öz ve biçimle.

Bu nedenle, eğer soL Portal editörlüğü de uygun bulursa, gerçekten yeni koşullar oluştuğunda sağlanabilecek verileri elden geldiğince değerlendirebilmeye yönelik yazıları, Şubat 2009’dan bugüne, yani Ağustos 2012’ye kadar olduğunca, büyük bir disiplinle ve her hafta değil, biraz özgür bir zaman seçimiyle -koşullara bağlı olmak üzere sıklaşabilecek bir şekilde de-, iletebilirim. Bu arada, soL portal editorlüğünün üç buçuk yılı aşkın bir süredir düzenli olarak gönderdiğim yazılarla ilgili en küçük -olumsuz- bir imada bile bulunmadığını açık bir yüreklilikle belirtmek benim için bir görev.

[email protected]