Olacak iş mi bu, demeyin: Oluyor!

Genel sekreteri Hande Fırat olan Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği, "2016 Medya Oscarları" bağlamında Hande Fırat’a, "15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Ödülü" veriyor!

İktidar karşıtlığının 15 Temmuz’a dayandığından yakınan Sabah gazetesinin yazarı Mehmet Barlas,"Bizlerin eleştiri yapmak yerine AKP'yi ve Erdoğan'ı korumaya çalışmamızın haklılığı açıkça görülüyor; … Tayyip Erdoğan'ıneleştiri eksiğini özeleştiri yaparak giderdiğini" söyleyebiliyor!

Yeni Akit Gazetesi, eşi cehennemlik olanların, cennette kiminle nikahlanacaklarını tartışıyor!

Gül, Cumhurbaşkanı olduğu 7 yıl boyunca, AKP hükümetinin çıkardığı (şikeyle ilgili olan dışında) tüm yasaları, hatta “Anayasa’ya aykırı, içime sinmiyor” dediği yasaları bile onaylamış bulunuyor. Ayrıca Anayasa Mahkemesi ve YÖK üyeliği ile atama yaptığırektörlük gibi tüm makamları yandaş kişilerle doldurmuş bulunuyor. Yargı yılının açılış töreninde Başbakan salonu terk ederken, bir çocuk gibi onun peşinden gidiyor. Yine de bu Gül, 5 Mayıs 2017 günü yaptığı açıklamada, “Ben, 7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptım” diyebiliyor!

CHP’nin eski başkanlarından Deniz Baykal, ülkede hiç kimse kalmamış gibi, 2019 başkanlık seçimlerinde, yukarıda cumhurbaşkanlığındaki tutumu özetlenen A. Gül için, “Başkan adayı olarak düşünülebilir” diyebiliyor!

Başkanlık sistemi yasama, yürütme ve yargı organlarına yandaşları atama hakkını vermesi nedeniyle neredeyse yargılama yetkisini başkana veriyor. Yine de, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, "16 Nisan 2017 tarihinde halk oylamasına sunulan ve kabul edilen değişiklikle Anayasamızda var olan kuvvetler ayrılığı ilkesi daha da belirgin hale getirilmiştir" diyebiliyor!

FETÖ sanığını serbest bırakan hakimiFETÖ'den rüşvet aldı diye tutuklayan hakim, FETÖ'den tutuklanıyor!

Kaç yıldır Hırant Dink cinayeti konusunda anlamlı bir sonuç alınamıyor. İnançları ve/ya da etnik kökenleri farklı olanlar, yıllardır karşılaştıkları acılar hâlâ devam ediyor. Yer yer Alevilerin kapıları işaretleniyor. Farklı inançlarda olanlara Sünni-Hanefi inancı dayatılıyor.  Başbakan Yıldırım ise, "Türkiye, onlarca etnik kökenin, farklı inanışın, değişik yaşam tarzlarının tarih boyunca birlikte olduğu bir huzur coğrafyasıdır" diyebiliyor!

Açlık grevindeki eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılan AKP açıklamasında, açlık grevinin “dine uygun olmadığı” söylenerek, “Kadere teslim olmak ve tevekkül etmek lazım” denebiliyor! Bu eğitimciler hakkında herhangi bir adli sicil kaydı olmamasına karşın İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, onları 'terörist' olarak ilan edebiliyor!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü'ne mektup gönderip "AKP genel merkez kütüphanesi 15 Temmuz şehitleri anısı bölümünü ziyaret edin, öğrencilerinizi buraya yönlendirin" diye talimat verdiği anlaşılıyor!

Şarkıcı Tarkan’ın, “Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın'' şeklindeki tepkisine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Tarkan'ın zeytinlikleri mi varmış, ne yapacakmış zeytinlikleri?” diyebiliyor! 

Son bir yılda doğalgaza % 34, kömüre % 26, benzine % 23 ve elektiriğe % 19 zam yapılmışken, memur ve emekli maaşları % 3 artmış bulunuyor. Toplumun yüzde 60 kadarı yoksulluk sınırında yaşamını sürdürütor. Türkiye’de nakdi yardımlardan faydalanan hane sayısının 2 milyon 698 bin 990 olduğu bildiriliyor. Buna karşın yıllarca maliye bakanlığı yapmış olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Vatandaşımız azulanan düzeyde kenara para koymuyor” diyebiliyor! 

AKP Beytüşşebap İlçe Başkanı,oğluna 3 gün 3 gece süren, 30 koyun kesilip bir kilo altın takılan bir düğün yapıyor!

Polis okulu mezunlarının resmi yemininin son kısmı şöyle: “.., İnsan Haklarına ve Anayasanın Temel İlkelerine dayanan, Milli, Demokratik, Laik bir Hukuk Devleti olan, Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine ant içerim.” AncakYozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde, kadın polislere şu yemin ettiriliyor: “Ol deyince olduran, gönülleri iman ile dolduran, Allah’a, Kuran’a, Peygamberlere, bayrağa ve silaha yemin olsun! Şehitlerim rahat uyusun, gazilerim emin olsun. İntikam! İntikam! İntikam daim olsun. Unutursak kanımız kurusun!” Yemin, “Bismillahirahmanirrahim” diye başlıyor, “Allah Türk’ü korusun” diyerek devam edip “Amin” diyerek son buluyor. Bu yemin üç kez tekrarlanıyor!

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Değerler Eğitimi Projesi" adı altında 10 ilkokulda öğrencileri oruca alıştırmak amacıyla "Tekne" orucu tutturuluyor!

Yeni ahlak ve adalet anlayışında, örneğin, ilahiyatçı geçinen birinin, “6 yaşında kızla evlenilir”demesi ifade özgürlüğü olurken, bu söylem için, “Bu sapıklıktır” demek ise suç sayılıyor!

Çukurova Üniversitesi’nde hukukçu bir yardımcı doçent, “"Benim yerime atanmak istiyor" diyerek meslektaşını önce "Alevi ayrımcılığı yapmakla” bir sonuç alamayınca da, “"PKK’lı” diyerek suçluyor! Bir diğer meslektaşını ise “FETÖ’cülük”le suçluyor!

Tüm muhalif akademisyenlerinin üniversiteden ve meslekten uzaklaştırılmalarına aracılık eden ve Üniversitelerarası Kurul Başkanlığını sürdüren Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Üniversiteler bulundukları bölgelere yol gösterici olmalı” diyebiliyor! (8 Mayıs 2017).

Can Paker’in, Bilgi Üniversitesi yönetimi ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı buluşturmak için üniversiteden 2 milyon dolar aldığı iddia ediliyor!

Adana’nın Aladağ ilçesinde yaşanan yurt faciasında, ailelere “20, 30 bin lira para verelim davadan vazgeç’ deniyor!

Yukarıda yer verilen haberler, son bir ayda gündeme gelen haberlerin küçük bir kısmı oluyor. Bu tür haberler daha da artacak gibi görünüyor!

[email protected]