Hadislere göre gerçek solcu Tayyip Erdoğan!

Kardeşim Enver Aysever’le birlikte CNNTürk ve Halk TV’den kovulalı beri “haber kanalları” ile ilişkimi kestim. Rus kanalı RT’den izliyorum ülkede olup biteni. Cumartesi akşamı bu orucu bozdum. HaberTürk’te hem “sol” tartışılacaktı, hem de Aydemir Güler konuklar arasındaydı. Bu kanal uzun zamandır bir “dönüşüm” içinde. “Alo Fatih” gözden ırak olsa da kanalın üst katındaki ferah odasında aşağıları gözlemeye devam ediyor. İktidarın yakınlarında dolaşan gazeteci, yazarçizer tayfası kanalda program verilerek ödüllendiriliyor. En gözde tartışma konuları din, fal, büyü. “Sol”un tartışılacağı programın sunucusu Cemaatten yakın zamanda nedamet getirerek iktidara firar etmiş bir ekran şahsiyeti. Muhteşem bir kadro oluşturmuş haliyle: Bir yandaş dekan, bir yandaş öğretim üyesi prof, bir cihatçı yazar. Güya sol iki şahsiyet de var aralarında ki tanınmayacak halde ikisi de. Biri İslamcıdan hallice, diğeri için yerçekimi tamamen etkisiz hale gelmiş, uçuyor.

Yandaş öğretim üyesi “sağı solu” anlatmaya “annem önce sağ ayağıma pabuç giydirirdi” diyerek başlıyor. Konuyla ilgisizliğini fark edecek zekâ kapasitesi de göstermiyor programın sonuna kadar. Yandaş bir gazetede yazdığı anlaşılan yandaş dekan “Türkiye bir din devleti” diyerek başlıyor sözlerine, böyle başladığı sözlerini bitirmek de nasip olmuyor zaten. Aydemir’in sert müdahalesiyle neye uğradığını şaşırıyor. Cihatçı yazar kimliklisi iflah olmaz bir yobaz ve dinci, belli. “Esed” deyişinden anlaşılıyor bütün radikal görünümüne rağmen yancı olduğu. Havuz medyasında Akit neyse, ekrandaki dinciler arasındaki rolü o.

Cami avlusunda namaz bekleme kıvamındaki sohbetin tek ilginç yanı ise, kitap yalamış ama hazmedememiş öğretim üyesinin lafı döndürüp İdris Küçükömer’e getirmesi. İslamcının sihirli değneği İdris Küçükömer, şöyle bir sallayınca hop hop sağcılar solcu, solcular da sağcı oluveriyor. Örneğin Abdülhamit gericisine karşı “hürriyet” için dağa çıkan subaylar sağcı, Abdülhamit’e biat edenler solcu. Değneği gösterince CHP sağa savruluyor Demokrat Parti sola. İnönü sağcı, Menderes solcu. Dinci yobazlar solcu, solcular sağcı. Başka? Recep Tayyip Erdoğan solcu! E âdem sarayda oturmuyor mu? Olsun sarayda otursa, özel uçağa binse, zırhlı otomobiline okyanus aşırsa da o solcu…

E haliyle programda Aydemir Güler’in sağcılığı da kabak gibi sırıtmaya başlıyor. Hatta sağında konuşlanmış Hamza ön adlı cihatçı Aydemir’i fazla sağcı bulup müdahale etmeye bile kalkışıyor. 

Bir ara, içine İdris Küçükömer kaçmış ve bu nedenle yaladığı kitapları sindirememiş olan zat, Kızılay’da ve Taksim’de patlayan bombaları bile solcu ilan etmeye yelteniyor ki konuyla bağım o anda tamamen kopuyor. Dedim ya öğretim üyesi, kompetan; Hayatımda gördüğüm en tuhaf, en cahil, en sağcı âdem!

Ömrünü solu sağın arkasına takmaya adamış Ömer Laçiner’in dahi isyan ettiğini hatırlıyorum hayal meyal. 

Aydemir’in sağına konuşlanmış solcu IŞİD'li yazar her şeye rağmen kendisinin de İdris Küçükömer değneğiyle solcu ilan edilmesini hazmedemiyor. “İslamda sağ sol yoktur” diyerek bir vücut çalımıyla sıyrılmaya çalışıyor. Olmayınca eleştiriyi Kemalizmden başlatmaya karar veriyor ama takat bulamıyor kendinde. Beline sardığı bombanın butonunu güvenliğe bıraktığından pişman bir yüz ifadesi takınıyor. Aydemir’i sonra patlatmaya karar veriyor belli.

Ankara’dan bağlanan bir başka profesör soldan sağa transfer edilmeye çalışılan sola son darbeyi “Kargo solcusu bunlar” diyerek vuruyor. Sunucu “kargo ne efendim” diye mırıldanıyor, duymamış. Ankara mahreçli kompetan yanıtlıyor: “ithal, ithal… kargoyla gönderilmiş yani…”

Ilımlı İslam devletinin akademik ayağı işte bu. Devletin bütün koltuklarında en tepeden en aşağıya işte bu tipler oturuyor. Her biri reenkarne olmuş birer İdris Küçükömer, her biri yaşayan birer Kemal Tahir. Bıyıklar badem, ahmaklık ve cehalet aynı! Cemil Meriç sağı "mezar taşlarına" benzetmişti “Bu Ülke” kitabında. HaberTürk'ü izleyince anladım; Sağa "taş kafa" demenin kibar bir yoluymuş bu!

Bizim ölçümüz ise oldukça sade: Solcu köyün delisidir, sağcı ağası.

Yeni Türkiye’nin tarihini yazma girişimi skandala dönüşüp, yazar savcıları firar edince AKP’nin elinde bu taş kafalar kaldı. İşte bu ağalarla düzlemeye çalışıyorlar ülkeyi, cumhuriyeti. Ama köyün delileri çıkıp oyunu bozuyor hep. Oyun bozuluyor, taş kafalar için yargı vakti yaklaşıyor Aydemir’in yüzlerine karşı söylediği gibi.

Tayyip Erdoğan solcu… İyi ama altın varaklı koltukta, altın kapaklı klozette oturmuyor mu? Olsun İdris Küçükömer’in hadisine göre solcu o!

Akıl edip bir de Kemal Tahir fırlatmadılar Aydemir’in kafasına; ucuz kurtuldu!