Yakışır…

Avrupa’nın en büyük 'adalet sarayı' sessiz -sedasız hizmete girmiş.

Neden sessiz-sedasız?

AKP’nin elini kolunu tutan mı var?

İşbaşına geldikleri günden bugüne yargıya bunca katkısı olmuş bir siyasi akıl, böylesi bir anıt yapının açılışını büyük bir şova dönüştürmeli!

19 kat ve 19 ayrı bloktan oluşan bir dev yapı.

326 duruşma salonu, 267 savcı odası, 442 yargıç odası, seminer, toplantı, konferans salonları, ofisler, hizmet odaları, yemekhaneler, kafeteryalar, banka şubeleri ve daha birçok hizmet üniteleriyle dolu koskoca bir beton kütle.

Ülke bir yarı açık cezaevine dönüştürüldüğüne göre ‘bu binaya neden gereksinmeniz var’ diye sorgulamak abesle iştigal olsa gerek!

Bu saray, suç ve suçlu potansiyeli bolluğundan geçilmeyen ülkeye az bile.

Ancak madem Avrupa’nın en büyük adalet sarayı, bizim de o zaman Adalet Bakanlığına önermelerimiz olacak.

Bakanlık bu saraya önce ‘özel yetkili mahkemeleri’ taşımalı, hem de en üst katına.

Gül dikensiz olmaz!

Silivri duruşma salonlarından da kurtulun, orası artık size yetmiyor, bu gidişle orada duruşma yapmanız olanaksız olacak. O derme-çatma duruşma salonlarını bölün-parçalayın tek kişilik tecritlere dönüştürün.

Anladığımız kadarıyla bu Ergenekon denen süreç, ülkenin sesini-soluğunu tamamen kısana kadar son hız devam edecek.

Yeni düzenlemede ‘HES mahkemeleri’ diye bir başlık da açmalısınız ve onları da sarayınızın en mutena köşesine taşımalısınız.

Hükümetinizin programında “HES'ler için durmak yok yola devam” başlığı olduğuna göre bu projelere karşı çıkan ‘aptal halkı’ merkezi bir biçimde yargılayıp içeri tıkmak daha kolay olacaktır.

Böylelikle iki de bir HSYK gündemini meşgul etmemiş olursunuz.

Önerilerimi biraz daha zenginleştirmek isterim.

Gelin, şu yıkıp-yerle bir edip yerine yeni yeni alış-veriş merkezleri-TOKİ ucubeleri dikmek istediğiniz alanlar, mahalleler, kültürel varlıklar için alınan ‘yürütmeyi durdurma’ kararlarını çöpe atacağınız mahkemeleri de kurun ve lütfen onları da hemen bu saraya taşıyın.

İşiniz kolaylaşır.

Bildiğim kadarıyla sizleri can evinizden vuran onlarca yürütmeyi durdurma kararı var.

Öneriyi dikkate alırsanız, AKM, Galata, Tarlabaşı, Haydarpaşa gibi en büyük rant alanlarınızla ilgili tüm çalışmalarınızı, el bebek-gül bebek halletme şansınız olacak!

Ardınızda böyle bir saray olunca işler kolaylaşır.

Bu halk, büyük olan her şeyden korkar-çekinir-ürker-teslim olur. Sarayınızın böyle bir azameti olduğuna göre de sorun yok.

Bu işin basın tarafını unuttum sanmayın. Ama şu anki basın yasasının kapsamını genişletin lütfen.

‘Basın-yayın ve sanatsal faaliyetler aracılığı ile işlenen suçlar’ için yeni bir mahkemeye gereksinmeniz olduğunu benden daha iyi biliyorsunuzdur.

Bu mahkemeler de merkezi olmalı ve yine sarayınızın en önemli bölümünde konumlanmalı inanın önümüzdeki süreçte çok işinize yarayacak.

Siz size yakışanı yapın gerisi kim ne derse desin boş.

Nasıl olsa parlamento da CHP ve MHP gibi iki yedek lastiğiniz var. Biri patlarsa diğeri imdadınıza koşar.

Haydi, kolay gelsin.

[email protected]