Sonuç…

Demek ki kan ve ölüm, talan ve yalan ile kutsanan toplumlarda korku büyütüldükçe tapınmacılık tavan yapıyor.

Toplumsal hafızaları yitik ülkelerde bu şaşırtıcı değil deyip geçebiliriz ama örgütlenmemiş ve sistemin pisliğine karşı diklenme yeteneğini yitirmiş insanlığın zaten kir içinde bırakıldığını da söylemek zorundayız.

Sonuçlar ortada.

‘Halk istikrar dedi’ gibi beylik sözlerle bunu açıklayamazsınız çünkü gerçek değil gerçek olan, aydınlanma damarları bilerek tıkanmış insanlığın teslim alınma zemininin iyi örülmüş olmasıdır.

Bu zemin tüm düzen partileri için hayli bereketli.

Ne ekerlerse oluyor.

Öfkenin, kinin, nefretin, ötekileştirmenin, ayrıştırmanın ve kendinden olmayanı düşman ilan etmenin yeşerdiği bir zeminden söz ediyorum.

Orada geleceği kurma erdemi yok, orada doğanın ve kültürel varlıkların yarını yok, orada vicdanlar kör, orada verilenle yetinen kulun şükreden zavallılığı var.

Düzen bu ahlaksızlığın üstüne temel edilince, sömürünün her türü özgürlük diye sunulur.

‘Sistemin mekanizmaları’ dedikleri düzen partileri işte bu çürük temelin ürünüdürler.

Hepsi birbirinin aynıdır ve hepsi birbirinin yalanından beslenerek aynı amacın çarkları olarak görev yaparlar.

Orada insan hakları konuşulmaz, orada emeğin en yüce değer olduğu konuşulmaz, orada gerçek barışın özgürlük olduğu konuşulmaz, orada sanat konuşulmaz, orada eşitliğin insan onuru olduğu konuşulmaz, bağımsızlık hiç konuşulmaz.

Orada adalet filan yok, orada din simsarlarının ilan ettiği paranın padişahlığı var.

Orada kan konuşulur, ölüm konuşulur, para konuşulur, din konuşulur, talan konuşulur, orada düşmanlık kin ve nefret konuşulur.

Birlikte hizmet ettikleri şey, kendi varlıklarını borçlu oldukları sermeyenin ve sömürünün egemenliğini bayrak edinmektir.

Bu pis yarışta kim daha güçlüyse, daha zalimse, kim daha gaddar ve sahteciyse hep o kullanılır.

Şimdi yaşadığımız şey tam da budur, son kullanma tarihi çoktan geçmiş bir katliam ve ölüm ve talan makinesinin yeniden hayatla buluşturulması ülke için çözüm olarak sunulmaktadır.

Birlikte göreceğiz, bu makine işlemeyecektir.

Pistir, paslıdır, kan kokuludur, yalandır ve işi çoktan bitmiştir.

[email protected]