Sayın Kültür Bakanı...

Yalan mı, bakan olduğunuzdan bu güne kaç oyun izlediniz, kaç opera, bale, senfoni gördünüz, kaç sergi dolaştınız, gördüğünüz kaç müze, okuduğunuz kaç kitap, izlediğiniz kaç film var?

Sizi geçelim, hükümetinizin kaç üyesini hangi sanatsal etkinlikte gördük, parlamento da onca vekiliniz var, kaçınızın sanatla ilişkisi var?

Yanıtlayalım, hiçbirinizin.

Tutmuş, sanatla ilişkinizi yere çalan yazısından ötürü, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı, yazar-eleştirmen Üstün Akmen’i dava etmişsiniz!

Bunu Akmen’nin sorularına yanıt veremediğiniz için yaptığınız aşikârdır.

Sayın bakan,

Yalnız biz değil bu ülke de olup bitenleri gören aklı açık her yurttaş sizin, başta devletin ödenekli sanat kurumlarını ve ülkedeki tüm sanat alanlarını bitirmek üzere atanmış olduğunu biliyoruz.

Yargıya değil nereye başvurursanız vurun bu gerçeğin üstünü örtme gücünüz yok.

Göreve geldiğiniz andan itibaren uygulamalarınız ortada.

Üç dört haddini bilmez yetersizin hazırladığı, altında imzanız bulunan TÜSAK (Türkiye Sanat Kurumu) adlı saçmalıklar manzumesine karşı çıkan kim varsa görevden aldınız.

Devlet Tiyatroları’nın kullanımındaki salonlarını yangından mal kaçırır gibi sattınız.

Opera, Bale, Senfoni ve Devlet Tiyatroları’nı size, hükümetinize biat eden iş bilmez cahillerine teslim ettiniz.

Tek amacınız var, TÜSAK’ın öngördüğü 11 akil adamla sanat alanlarını zapturapt altına almak.

Bunun için yapamayacağınız yok. Yasalar, temayüller filan umurunuz değil.

Devletin sanat kurumlarını bitirme operasyonu ile eş zamanlı yürüttüğünüz, ülkenin her alandaki sanatçılarını ötekileştirme, hiçe sayma, yasaklayarak ve üretim alanlarını yok ederek yere çalma uygulamalarınız da aşikârdır.

Bunları belgeleriyle madde madde onlarca kez yazdık, meydanlarda bağırdık, basın açıklamaları ile dillendirdik, paneller, sempozyumlar, hukuk-sanat buluşmaları gerçekleştirip tek tek anlattık ve önermelerimizi yazılı metinlerle dillendirdik, hiç birini ne siz, ne hükümetiniz, ne de sunduklarınızdan beslenen yandaşlık dikkate almadınız.

Hiçbir sorumuza yanıt verme cesareti bile gösteremediniz.

Şimdi, sizin sanat ve kültür ile ilişkinizi sorgulayan Üstün Akmen’i dava ediyorsunuz, bu ne cehalet, bu ne sıradanlık?

Öneririm sayın bakan hiç durmayın.

Sizin, hükümetinizin ve yandaşlığınızın tüm sanat düşmanlıklarını yere çalan bizleri de dava edin, çünkü bilin ki Üstün Akmen yalnız değildir.

[email protected]