Dinletemedik…

Referandum boyunca, CHP ve onlarca kitle örgütleriyle katıldığım tüm toplantılarda dinlendirdiklerimiz suya yazılan yazı gibi kaldı.

-Kime güveniyoruz, ülkenin yargı-polis ve asker ve tüm kurumları ele geçirilmiş, üstelik OHAL altında yapılacak bir oylamanın sonucu şimdiden belli değil mi, niye bu dayatmayı kabulleniyorsunuz?

Dinletemedik.

-Gericilik dünyanın her yerinde aynı şeyi yapar. Hırsızlık ve hile ve yalan gericiliğin temel karakteridir. Bunun için size binlerce örnek sunabilirim. Ancak uzaklara gitmeye gerek yoktur. Bakın ülkemin durumuna. Basiretsiz davrandıkça ülke adım adım teslim alınıyor. Eğitimden başlayarak evirdiler, 14 yılda 2 milyon İmam Hatipli yarattılar. Bunların %80’ni hâkim, savcı, polis, vali, kaymakam, belediye başkanı, öğretmen, bürokrat. Ne önlem aldınız. İki çift söz bile yok. Faşizme diklenmediğiniz sürece kaybedersiniz diyenler haklı değil mi?

Dinletemedik.

-Talanı, yalanı hırsızlığı, adaletsizliği tek tek anlatmadan, savaş seviciliğini, kanı, kini, öfkeyi, iç edilen laikliği suratlarına çarpmadan, bu yumuşak yumuşak okşama yöntemi kaybettirir. Yalnız başına hayır demek yetmez.

Dinletemedik.

-Hırsız iş başındadır ve bütün minareler için kılıf çoktan hazırdır. Sokağa çıkmadan hırsız yakalanmaz. Adamlar ülke insanlığına küfür yağdırıyor, hakaret ediyor, tek tek onurlu erdemli insanlığı terörist ilan ediyorlar. Bunu hiç kimse hak etmiyor, siz sustukça höykürme büyüyor. Hiç olmazsa İstanbul, İzmir ve Ankara ve Diyarbakır da mitingler yaparak halkın temsilcilerine, kadınlara emekçilere, işçilere, bizlere söz hakkı tanımalısınız. Bu sizin demokrasi tanımlamanız içinde neden yer almaz, neden daha çok birleştirici olmayı akıl etmiyorsunuz?

Dinletemedik.

-Sanat ve sanatçı ve tüm kültür hayatımız teslim alınmak isteniyor. Bu yan yana gelişlerimiz bir işe yarayacaksa yarasın, şimdi sorum açıktır, birlikte ‘hayır’ demenin zeminini neden oluşturmuyoruz, neden Anadolu insanlığının tüm kültürel zenginliğine sahip çıktığımızı; dününe ve geleceğine birlikte karar verme irademizi açıklamıyoruz?

Dinletemedik.

-Cesaret biraz daha cesaret. Yoksulluk için, yolsuzluk için, aş için, iş için, emekleri heder edilen milyonlar için, talan için, yalan için, adaletsizlik için, iş cinayetleri için cesaret, doğa ve çevre katliamları için cesaret. Kadın cinayetleri için, tecavüzler için cesaret.

 Dinletemedik.

-Bu 18 madde tek adam meselesinden ötedir. Cumhuriyet’in bitirilme kapanıdır. Hilafetin kapı aralığıdır. Gericilik elli yıldır bu fırsatın peşindedir. Kubilay’ı katledenler, Sivas’ı ateşe verenler, ülkenin aydınlarını, yazarlarını, Haziran direnişinde çocuklarımızı boğazlayanlar kimlerse bu 18 maddeyi ülkeye dayatanlar onlardır. Katille âşık atılmaz. Yapmayın meydanları boş bırakmayın.

Dinletemedik.

-Faşizm kaybedeceği seçime girmez.

Dinletemedik.

-Korkmayın, halk korkmuyor.

Dinletemedik.

-Bu siyasal ahlaksızlığa, ötekileştirme ve düşmanlığa set olmak gerek, yapmayın, etmeyin, bu ‘ne yaptım ben size’ yakarması çare değil.

Dinletemedik.

-Elinizde 17/25 Aralık ve 15 Temmuz müsamerelerinin belgeleri olduğunu biliyoruz. Niye açıklamıyorsunuz?

Dinletemedik.

Sonunda olan oldu ve onurlu, erdemli halkın iradesine ve geleceğine el kondu.

‘Referandum sonuçları itibariyle şaibelidir. YSK bunun merkezindedir’ dediniz, yürüyüp gittiniz.

Hırsızlığı söyleyemediniz, hileleri halk gördü yaşadı siz tanımlayamadınız, manipülasyona ülke isyan etti, balkon konuşmalarına sustunuz, insanlığın gözleri önünde ülke çalındı,  sustunuz.

Şimdi size rağmen söz halkta olacak. Yurdunu seven, geleceğini isteyen, yalana, hileye, adaletsizliğe ve her tür düşmanlığa diklenen halkta.

Biz daha çok üreteceğiz.

Aş için, iş için, barış için, aşk için, kardeşlik için kadınlar ve çocuklar için, adalet için, emekleri hırsızlanan milyonlar için, eşitlik ve özgürlük için.

Şiirlerimizi, şarkılarımızı, oyunlarımızı, filmlerimizi, resimlerimizi, romanlarımızı, danslarımızı heykellerimizi sokağa atmaktan halkın sevdası yapmaktan başka çaremiz yok.

Size rağmen gemilerimizi yakacağız, biliyoruz çocuklarımızın ve analarımızın gözyaşları ancak böyle dinecek.

Bu Cumhuriyet’i kimse kapısının önünde bulmadı.

Yok öyle teslim olmak namerde, soysuza, hırsıza, yalancıya, talancıya, din tüccarlarına, yok öyle teslim olmak savaş tacirine, sanat ve sanatçı düşmanlığına, halkı bölüp birbirine düşman eden aymazlığa, yok öyle ..yok.

Bu kâğıttan kaplan yırtılıp atılacak.

[email protected]