Bu kimin aklı…

Can Yücel’in mezarına balyozlarla saldırıp parçalayan akıl ile Kars’ta heykel yıkan akıl aynı değil midir?

Allionai antik kentini taş-kum-beton ve çamurla doldurup suların altına gömen akıl ile Hasankeyf’i Ilısu Barajına kurban eden akıl, aynı değil midir?

Doğaya insana, geleceğe verdiği-vereceği zararlar biline biline, ülkesinde nükleer santraller için inat eden akıl ile doğal dengeyi bozan, geleceğimizi karartan HES’ler için mahkeme kararlarını bile tanımayan akıl aynı değil midir?

Yasalar çıkararak ülkenin tüm kıyılarını talana açan akıl ile ormanlık alanları betona kurban eden akıl aynı değil midir?

‘Kentsel dönüşüm’ adıyla tarihsel ve kültürel dokuyu parçalayan akıl ile bu alanları yandaşlarına peşkeş çeken akıl aynı değil midir?

Kentleri taş yığınlarına esir eden akıl ile binlerce ağaç keserek köprü-yol-site-AVM diken akıl aynı değil midir?

Düzmece dosyalarla düzmece davalar oluşturan akıl ile basılmamış kitapları toplatıp yazarlarını içeri atan akıl aynı değil midir?

4. Murat edasıyla halka karşı masa-sandalye savaşı açan akıl ile sokak müzisyenlerini-sanatçılarını sokaklardan kovmaya yeltenen akıl aynı değil midir?
Popo sallayıp-gerdan kıranı ‘sanatçı’ ilan eden akıl ile barış-eşitlik ve kardeşlik için üretenleri ‘vatan haini’ sayan akıl aynı değil midir?

Tiyatro salonlarını yıkıp yerine gudubet yapılar diken akıl ile Devlet Opera-Bale-Senfoni ve Tiyatro’da 4C uygulamasının kapısını açan akıl aynı değil midir?

İşine geldiğinde yargı bağımsızlığına sığınan akıl ile işine gelmediğinde aynı yargıya küfür eden akıl aynı değil midir?

Balkon konuşmasında ‘kardeşlik’ diye üfül üfül üfleyen akıl ile kardeşliğe biber gazı-tazyikli su sıkan, cop sallayan akıl aynı değil midir?

Bir yandan, ‘demokratik açılım’ diye bağıran akıl ile diğer yandan dağı-taşı bombalayan akıl aynı değil midir?

Yandaş basını maşası gibi kullanan akıl ile kendi hakkındaki suç belgelerini ortaya çıkaranları-yazanları-çizenleri içeri tıkan, davalar açan akıl aynı değil midir?

Devlete ait tüm taşınmazları satıp-savan akıl ile bunlara sahip olup keyfini süren akıl aynı değil midir?

Gerici-ırkçı sendikalara üye katmak için olmadık baskılar uygulayan akıl ile çalışma yaşamını ve örgütlenme özgürlüğünü tehdit eden akıl aynı değil midir?

Ağzını açtığında her üç kelimesinden biri dini referans içeren akıl ile bu referanslara biat eden akıl aynı değil midir?

Ülkesinde 16 milyon işsiz bir o kadar yoksul ve açlık sınırında insanı varken onlara ninniler söyleyen akıl ile Ramazan şovu için Somali’ye çıkartma yapan akıl aynı değil midir?

[email protected].