Alan da memnun, satan da…

Mavi Marmara, Sarayburnu önünde demirlerdi.

Yaz aylarında Avşa ve Marmara Adası’na tatile giden İstanbulluları taşırdı.
Benim de bir çok kez yolculuk ettiğim oldu.

Yolculuklarında aşklar, umutlar, sevinçler, hüzünler karışırdı birbirine.
Marmara’nın serin sularına kavuşmak için dişinden tırnağından artıran, İstanbul emekçilerinin gemisiydi Mavi Marmara.

Akdeniz’de uluslararası sularda, ‘yardım’ malzemesi’ ve ‘gönüllülerle’ dolu iken, İsrail tarafından katliam uygulanarak ‘ele geçirilen’ bu gemi, nasıl odu da İHH’nın malı oldu?

AKP’li Büyük Şehir Belediyesi kuruluşu İDO’nun demirbaşı olan Mavi Marmara, hangi şartname ile nasıl bir ihale yöntemiyle satıldı?
Detayları karmakarışık.

Ama sonuç şu ki, Ocak 2010’da ihale edilen gemi ‘alıcı bulmayınca’ Mart 2010’da 1 milyon 800 bin dolara, ilk ihale bedelinden 450.00 TL daha ucuz bir rakama, hem de ‘gizli zarf usulü’ ile İHH denen kuruluşa devredildi.

Bu rakam, Mavi Marmara’nın 1.100 kişilik yolcu kapasitesini, teknik özelliklerini ve maliyetini düşündüğümüzde sudan ucuz.

Sonuçtan alan da memnun, satan da!

Bir ‘sivil toplum kuruluşu’ olduğu söylenen İHH, bu miktarda paraya nasıl, nereden sahip oluyor?

Bilinmiyor.
Ama bilinenler var.

İHH, AKP ile göbekten bağlı kadroların girişimi, desteği ile kuruldu ve yaşatılıyor.

İHH yüze yakın dinci örgüt ve vakfın çatı örgütü olan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın (TGTV) üyelerinden biridir.

Bu Vakfın kurucuları arasında kimler yok ki.

Faysal Finans’ın Türkiye’deki kurucusu ve ortaklarından Ahmet Tevfik Paksu, Eski Milli Türk Talebe Birliği Başkanlarından Rasim Cinisli, AKP’li Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski İç İşleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kapatılan RP’nin Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman (nam-ı değer ‘takunyalı’), AKP eski İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş, Al Baraka Özel Finans Kurumu’nun ilk ortaklarından Korkut Özal ve eski iş ortağı Hasan Kalyoncu, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu..

Ve elbette TGTV bağlı olduğu bilinen Birlik Vakfı’nın kurucuları arasında Recep Tayyip Erdoğan vardır.

Yine TGTV üye olan İlim Yayma Cemiyeti’nin üyeleri arasında Hayati Yazıcı, Eski Çankırı Milletvekili Hikmet Özdemir, Dayanışma Vakfı eski Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz,, Ankara Kültür ve Eğitim Vakfı’ndan Ali Yüksel Kavuştu, Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı’ndan eski Elazığ AKP Milletvekili Zülfü Demirağ, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı’ndan AKP eski Konya Milletvekili Halil Ürün.

Ve bir bağlantı daha: İHH’nin bugünkü mütevelli heyetinde yer alan aynı zamanda Mazlum-Der Genel Başkanı olan Makine Mühendisi Ahmet Faruk Ünsal da, bir dönem önce AKP’den Adıyaman Milletvekili seçilmiştir.
Bu isimlere bakınca, Mavi Marmara gemisinin kimlere güzellendiğini anlamak zor olmasa gerek!

Bu arada ‘Gazze ablukasını kırmak’ adına Avrupa, Asya, Amerika, Afrika demeden dolaşıp destekler arayan Abdurrahman Dilipak ve Şanar Yurdatapan’ı unutmamak gerek!

Bu iki ünlü ‘elçi’, kimlerden destek aldı?

Hangi kuruluşlardan, kişilerden, şirketlerden, örgütlerden ne kadar para toplandı?
Bu beylerin 6 ay süren ‘büyük destek gezisi’nin’ bütçesini kimler karşıladı?
Bilinmiyor.
Gezilen ülkelerde yapılan üst düzey görüşmeler, konaklamalar, uçak seferleri hayli yüklüce bir miktar olsa gerek!

İHH Başkanı, “Dünya’nın 120 ülkesi’nde örgütlü” bir yapılaşmadan söz ediyor.

Bence bu açıklama, AKP’nin ve ona bağlı gibi çalışan tüm dinci dernek, vakıf gibi yapıların, nerelerden neler devşirdiğinin kanıtından başkaca hiç bir şey değildir.

İHH örneğinde görüldüğü gibi, ‘sivil örgüt’ de olsa, arkasına T.C desteğini alan bir dinci-gerici Vakıf, adeta tüm dünyayı fethe çıkmıştır.
İstanbul’da cenaze törenlerinde gördüğümüz resim, bu yüzden beni şaşırtmamıştır.
Önde İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü, Hükümet adına Egemen Bağış ve Mavi Marmara Gemisi’ni İHH’ya güzelleyen Belediye Başkanı Kadir Topbaş arkalarındaysa ‘tekbiiiirrrr’ diye ünleyen, şeriat çığlıkları savuran çoğul.

oaydinoaydinagmail.com