Vurun Birleşik Haziran Hareketi'ne...

Sonunda  BHH'nin seçimlerde alacağı tavra dair beklenen açıklama geldi ve beklenen "kızılca" kıyamet koptu. Bu ülkenin solcuları zaten  kemalizm kuyrukçusu, basiretsiz, kifayetsiz... Hakaretin küfürün haddi hesabı yok. Tarihi bir fırsat kaçırılmış hatta bir yazarın ifadesiyle boş kalenin önünde atılan pasa dokunulup gol atılamamıştı. Hatta dokunmaya bile gerek yoktu, öylece orada durulsaydı da olurdu. Top BHH'ye çarptırılıp da gol atılabilirdi.

Zaten BHH'de yer alan bir kısım solcunun görevi HDP'nin önünü kesmek gezide ortaya çıkan enerjiyi CHP'ye aktarmaktı. Bu kısım solcular Kürtlerle yan yana gelmemek için kırk takla atarlardı. Kürt kelimesinden gocunur, Kürtlerin özgürlük mücadelesinden tiksinirlerdi. Hatta BHH sırf bunun için kurulmuş bir yapıydı. Tamam Kürt siyasi hareketinin ulusal bir hareket olmasından mütevellit bazı sorunları vardı ama...

Emin olun bizim burada konuyu tartıştığımız Kürt siyasetinden arkadaşlar daha gerçekçiler. Çünkü içeriden bakabiliyorlar. Kendi pozisyonlarına dair kafaları karışık değil. Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, Hüda Kaya'nın ve Sırrı Süreyya Önder'in aynı listeden seçime girecek olmasını ve bizim de bu renklerden biri olmak istemeyişimizi anlayabiliyorlar örneğin. Bir önceki seçimde  bilmem kaç lira bağış yapmış bir aşiret ağasının aday adaylığı için başvurmasına birlikte kızabiliyoruz ve "belli de olmaz" diyebiliyoruz birlikte.  Medine Sözleşmesi'nin Kürt halkının derdine ne kadar deva olacağını tartışıp, din meselesinin bölgede ne kadar kritik bir noktaya geldiğini ve türbanlı bir gerilla görürsek hissedebileceklerimizi paylaşabiliyoruz. Arkadaşlar kendi hareketlerine, siyasetlerine, önder kadrolarına ve kendilerine güveniyorlar ve bizim de benzer biçimde kendi hattımızı oluşturma kararımızı beğenmeseler bile anlamaya çalışıyorlar. Tabi seçimlere yaklaştıkça nasıl olur, günah keçisi ihalesi kime kalır bilinmez...

Mesele kale önünde durarak gol atma hevesindeki solcular. Futboldan çok anlamam ama defansta sokaklarda taş atan Kürt çocukları, kalesinde Barış annelerinin durduğu takımın golünü siz atacaksınız biz de yanınızda duracağız öyle mi?

Biz kale önünde top beklemekten ve buna  alışmaktan korkarız. Bu ülkenin ve Kürt hareketinin devşirme golcüye degil siyasi hattı belirgin karakterli solcuya ihtiyacı var.

Birleşik Haziran Hareketi'ne emek veren bütün hareketlerden yoldaşları tebrik ediyorum. Seçim sınavını gayet iyi yönetiyorlar. Böyle gidersek "birleşik" sıfatını da atıp yeni haziranlar yaratacağız.

***

Not: Kadınların üzerinde, onların bedenlerini kullanarak hâkimiyet kurmaya çalışan AKP iktidarına, gerici ve faşist uygulamalarına karşı mücadele ile taçlandırmamız gereken 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününüzü kutluyorum.