Vatan haini kadınlar…

Aranızda değilim sevgili vatan haini kadınlar ama arkanızdayım. Hiç kimse sizin tercihlerinize ipotek koyamaz. Hiç kimse sizin insanlığa olan katkınızı çocuk doğurmaya indirgeyemez.

Başbakan geçenlerde buyurmuş ki doğum yapan kadın vatani hizmetini de yapmış oluyormuş. Doğum yapmayan kadın ise vatani hizmetten kaçan bir vatan haini oluyor herhalde. Ne de olsa kadın ancak doğurarak vatana hizmet edebilir, gerisine elinin hamuru memesinin sütüyle karışmasın. Otursun boy boy çocuklarıyla uğraşsın ötesine elleşmesin. Hele o çocuklar nasıl yaşayacak nasıl ölecek öldürecek düşünmesin bile.

Bu ilk değil son da olmayacak. AKP iktidarının kadın bedeni üzerine kurmaya çalıştığı tahakkümün evveliyatı uzun. Bu bir dünya görüşü, bir toplumsal ayar girişimi. Evrensel ve biyolojik doğrularla süslenmiş bir truva atı ama kendisi evrensel değil, ilerici değil, kadını özgürleştirme niyetinde hiç değil.

Akp iktidarı kadını zayıf yerinden yakalamaya çalışıyor. Bu ülkede anne olmak o kadar zor ki. Anne olmak isteyen kadının ödemesi gereken bedel o kadar çok ki. Sanki kadın bir tercih yapmak zorunda bırakılıyor. Bu zorluklarla ne uğraşıyorsun otur evinde çocuğunu büyüt, bırak gitsin kocan çalışıp kazansın, bırak meclise amcalar girsin, bırak biz Suriye’ye bir girip çıkalım.

İkinci kızımı doğuralı iki ay oldu. Ama bu memlekette tadını çıkara çıkara annelik yapmak ne mümkün. Sahile vuran, evinin önünde hatta annesinin karnında vurulan bebekler var bu ülkede. Ben nasıl huzurla kucağıma alayım yavrumu soğuktan, açlıktan ölen çocukları unutarak.

Hırsızlar, zübükler, ayakkabı kutuları ve büyük gemicik sahipleri vatan millet sakarya edebiyatını bırakın artık. 
Kadınlar. Genç, yaşlı, gebe, çocuklu, çocuksuz kadınlar. Bakmayın siz bunlara. Bunların derdi analığı yüceltmek filan değil. Sizi evlerinize kapatmak, hangi cephede, inşaat asansöründe, tersanede öleceğini bilmediğiz çocuklar doğurtmak istiyorlar. Doğurun doğurmayın bu sizin bileceğiniz iş. Ama bütün çocuklarımıza sahip çıkın.

Doğuran biziz yaşatan da biz olacağız...