Erdoğan’ın üniversitesi nasıl gençler yetiştirir?

Öğrendik ki, yönetiminde Erdoğan’ın binbir türlü hısım ve akrabası bulunan TÜRGEV isimli bir vakıf, İstanbul’da üniversite kuracakmış.

Vakfın halihazırda çok sayıda kız öğrenci yurdu olduğunu, internet sitesinde öğreniyoruz. Ayrıca eski Akit, şimdi Star gazetesi yazarı Sibel Eraslan’ın, vakfın genel kurul üyesi olduğunu ve kız öğrencilere seminer ve paneller verdiğini de…

Haziran Direnişi sırasında, gençliğin damga vurduğu eylemleri var gücüyle kötülerken, eyleme katılan oyuncu Halit Ergenç için “Parayı bastığında muhteşem Süleyman, parayı bastığında devrimci rolüne bürünen sakallı adam” diyen yazar, Sibel Eraslan.

Şimdi Eraslan’ın yönetiminde olduğu vakıf, madem üniversite kuracak, gençlere nasıl davranılması gerektiğine dair Eraslan’ın görüşlerine başvurmak gerekir, değil mi? Buyrunuz:

“Bizim zamanımızda büyükler nasihat ettiğinde ya başımızı öne eğip mahcubiyetle dinlerdik veya elimizden geldiğince kibar bir şekilde maruzatımızı anlatırdık. Ama ya şimdiki gençlik? Bir şey söylüyorsun kıs kıs gülüyorlar. Yalan yok, öyle fütursuzca kah kah hoh hoh şeklinde de değil, haklarını yemeyelim. Ama acaip bir şekilde kish kish.. Veya sssshsshss... gibi bir takım küçük sesler çıkartarak takındıkları tavır yok mu? Git kendini balkondan aşağı at kabus gibi. (…) Üzerlerine pire atasım geliyor.”

Ya…

Üniversitenin pedagoji sloganı hazır:

“Şimdiki gençlik büyüklerini dinlemiyor, üzerlerine pire atasımız geliyor.”