Zonguldaklı kahraman milletvekili ateistlere karşı!

Riyakarlık kötüdür.

“Ben de laikliği savunuyorum” diyen dinci siyasetçi riyakardır. Şimdilerde laikliğin kırıntıları üzerinde tepinirken dahi aynı oyuna başvurmakta, yıllar önce icat ediverdikleri “devlet laik olur, insan laik olmaz” vecizesine koşut, laikliği dindar nesillerle koruyacaklarını ilan etmektedir.

Amerikancılıkları da böyledir. Birkaç yıl öncesine kadar en fanatik savunucularının “Amerika’nın işini bitirdi” diye yazdığı, sağa sola “biz de ABD emperyalizmine karşıyız” diye fısıldayan bir siyasi iktidar bugün Obama’nın inayetiyle Suriye’ye saldırmanın eşiğinde, gerektiğinde yine Amerika’ya saydırabilir, bağımsız dış politikadan dem vurabilir.

Riyakarlığa alışılmıştır nasılsa...

En kötüsü solun bu riyakarlığı kanıksaması, ona anlayış göstermesidir. Bu da riyaraklıktır işin gerçeği...

Örneğin siyasi iktidarın laiklikle alıp veremediğinin olmadığını söylemek, söylemeye devam etmek, AKP’nin gericiliğini hafife almak, Türkiye’de ciddi bir dinselleştirme operasyonunun yürüdüğünü ileri sürenleri itham etmeğe kalkmak riyakarlıktır. Çünkü en kafası karışmış solcu bile bilmekte, görmektedir Türkiye’nin nereye gittiğini...

Maksat, toplumun değer yargılarıyla karşı karşıya gelmemekmiş!

Ne kadar utanç verici...

Şimdi bakıyorum sabah akşam ateistlere küfredilirken, birkaç medeni cesaret sahibi dışında herkes dışarıdan konuşuyor, “ateistlerin arasından da iyi insanlar çıkar” demeye çalışıyor. Yani “öteki”lere ateistler de eklenmiş oldu. Onlara da hoşgörüyle yaklaşın!

Zonguldaklı bir milletvekili, hani kışlaları siyasetten temizlediğini iddia eden partinin bir temsilcisi, camide paşa paşa siyaset yapıp “ateistten hayır gelmez” diye buyururken pek az kişinin bu hakareti üzerine alacağından emin gibi.

Burada hakaret unsuru milletvekiline göre ateisttir, bana göre “hayır gelmez” vurgusudur. Artık Alevilere de sataşıyorlar bu şekilde. Gayrı-meşru ilan etmek için, insanları düşüncelerinden ya da inançlarından utandırmak için... Oysa ben hiçbir ateistin “inananlardan hayır gelmez” dediğini duymadım. Yanlıştır çünkü böyle bir sav insanlık için büyük yararları dokunan çok sayıda Müslüman, Hıristiyan, Musevi, Budist vardır. En fazla şu söylenebilir: Ateistlerden hayır gelmeyeceğini söyleyen zattan bir fayda yoktur insanlığa... Fayda bir yana, açıkça zararlıdır kendisi, küstah ve cahildir.

İnsanların inancını sorgulamayan bir siyasi partinin üyesiyim ama Zonguldak milletvekili madem açtı bu mevzuyu hemen söyleyeyim: Ateistim ve böyle olan çok insan tanıyorum. Partimizde dinsel inançları olanların varlığını da biliyor, onlara saygı duyuyorum. Bu yazı bir vasiyet olarak da alınsın isterim, ölümümde dini tören yapılsın arzu etmem. Riyakar değilim. Kendime, yoldaşlarıma, dostlarıma, değerlerime sırt çeviremem. Ayrıca bu ikiyüzlülüğün dinsel inançları olanları da taciz etmek anlamına geldiğini düşünürüm.

Halkın değerlerine saygı gösterelim, yalan söyleyelim! Yok böyle bir şey...

Bu riyakarlık liberallere yakışır örneğin. Çoğunun dinle minle işi yoktur. Hatta inanç sahipleriyle alay ederler kendi aralarında, banal bulduklarından onları... Ama iş tribünlere oynamaya geldiğinde, toz kondurmazlar onlara. Omurgaları olmadığı için Müslüman da olamazlar, ateist de ama rol yapmayı pek iyi becerirler yerine göre...

Dediğim gibi, kimse inancını açıklamak durumunda değil, hele hele siyasette dinsel tercihler bir kenara konmalı elbette. Ama şimdi siyaset kurumundan saldırıyorlar bütün güçleriyle. Ateistler kulübü kuracak değiliz bunların riyakarlıklarını, Amerikan suyunu zemzem suyu diye nasıl yutturduklarını, din adına yoksulları nasıl aldattıklarını usanmadan anlatacağız. İnsanların inanç ve ibadet özgürlüklerini, dinsel inancı olmayanların özgürlükleri dahil olmak üzere savunacağız. Ama iş sindirmeye varınca “biz” değil (çünkü bu saçma olurdu) “ben” demeyi tercih edecek ve inançlarımızı, değerlerimizi sahipsiz bırakmayacağız.

Ortada bir siyasal sorun var, dinsel bir dayatma söz konusu! Bunu püskürtmek siyasetin konusudur.

Ortada bir de ahlaki bir sorun var, adamın biri çıkmış hakaret ediyor. Buna karşı çıkmak insanın işidir.

Evet Zonguldak milletvekili. ben bir ateistim. Peki sen kimsin?