Örgüt işi…

Kemal Okuyan'ın “Örgüt işi...” başlıklı yazısı 13 Mayıs 2013 Pazartesi tarihli soL Gazetesi'nde yayımlanmıştır.

İçişleri Bakanı böyle dedi… Örgüt işi! Dışişleri Bakanı tehdit etti, “hepsini biliyoruz”!

Kesinlikle örgüt işi… Ve kesinlikle hepsini biliyor, tanıyoruz.

Örgütün ana karargahının nerede olduğunu örneğin… Biliyoruz. Vaşington’daki fesat merkezinden Ankara ve Tel Aviv’e uzanan şebekenin kimleri kapsadığını… Muammer Güler’in zahmet etmesine, kendini yormasına gerek yok, yüzde yüz örgüt işi.

Örgütün Suriye kanadının sınır yerleşimlerini Arap Alevilerinden arındırmayı kafaya koyduğunu da biliyoruz. Reyhanlı’da bombaların yalnızca Suriye’ye müdahaleye zemin hazırlamak için patlatılmadığını, tampon bölgenin Türkiye’nin içinden başlatılmak istendiğini, bu nedenle her şeyi bilen, her şeyi gören yerli halkın bölgeden uzaklaştırılmaya çalışıldığını biliyoruz.

Örgütün dellilleri karartmak için Rey-hanlı’ya giriş çıkışları kestiğini, telefon hatlarını kapattığını, olay yerini dozerlerle yerle bir ettiğini, ağır bir sansür uyguladığını biliyoruz. Örgütün basın kuruluşlarındaki uzantılarını, sosyal medyada “Esad’ın son çırpınışları” diye şakıyan ajanlarını, binbir zorlukla haber geçmeye çalışan muhabirlerin verdiği bilgileri örgüt kararları doğrultusunda çarpıtan editörleri biliyoruz.

Daha çok şey biliyoruz.

Örgütün içindeki görüş ayrılıklarını, bu ayrılıkların yalnızca siyasi nedenlere dayanmadığını, rant kavgasının giderek tırmandığını, örgütün Ankara’daki ayağının bu kavgayı yatıştırma çabalarının başarısız olduğunu biliyoruz.

Suriye ordusunun örgütün elinden her gün yeni bir yerleşimi geri almasının yarattığı paniği, bu nedenle her gün planların değiştiğini, bu değişiklikler sırasında örgütün farklı birimleri arasında koordinasyon sorunları yaşandığını biliyoruz.

Örgütün elebaşlarını, kadrolarını, bakanlarını, yöntemlerini, iki yıldır yaptığı hazırlıkları biliyoruz.

“Barış süreci”ne yükledikleri anlamı, Kürt halkına kurulan tuzağı, bu tuzağa bilerek ve isteyerek düşenleri biliyoruz.

Evet, hiç kuşkunuz olmasın, Reyhanlı’daki patlamalar örgüt işi. Kesin, net, biliyoruz.

Yönetme becerisini yitiren ama halkımız ısrarla yönetilmek istediği için ayakta kalmaya devam eden bu örgütün Türkiye bacağının, Ankara’daki tıkanmayı Şam’da açmak için her tür çılgınlığı yapabileceğini biliyoruz.

İçişleri Bakanı “örgüt işi” demiş, Dışişleri Bakanı “her şeyi biliyoruz”.

İnsan kendini bilir, elbette. Önemli olan bizim bilmemiz. Daha da önemli olansa, halkın bilmesi.

Konuşun, konuşun, halkın öğrenmesini asla engelleyemeyeceksiniz!