Hani ulus devlet geride kalmıştı?

Kemal Okuyan'ın “Hani ulus devlet geride kalmıştı?” başlıklı yazısı 24 Mayıs 2013 Cuma tarihli soL Gazetesi'nde yayımlanmıştır.

Şam’ı düşüremediler, şimdi bir kez daha Suriye’yi bölme planını devreye sokuyorlar. Hem de “Esad böyle istiyor” diyerek! İsrail’den, ABD’den, Avrupa’dan aynı ses çıkıyor.

Gerçekten yüzsüzler… Başından beri, emperyalizmin Suriye senaryolarından birinin ülkeyi parçalamak olduğunu söylüyorduk. Esad’ın devrilmesi durumunda parçalanmanın ve doğal olarak mezhep çatışmasının neredeyse kaçınılmaz hale geleceğini de…

Suriye ordusunun bu olasılığı bertaraf etmek için operasyonlarını yoğunlaştırdığı bir sırada “Esad Alevi devleti kuracak” diye yaygara koparanların amacı belli: Diğer parçaların sahibi olarak gösterilen Sünniler ve Kürtlerin kopuşunu hızlandırmak.

Tam da bu doğrultuda haberler gelirken, Selahattin Demirtaş’ın Suriye’deki olası Kürt devletine ilişkin bir temennisini öğreniyoruz Fatih Altaylı’dan… “Kürt bölgesi Lazkiye’yi de içine alır, denizle buluşursa…” demiş Demirtaş.

İran’da bir Kürt devleti, Irak’ta bir Kürt devleti, Suriye’de bir Kürt devleti… Türkiye’de ise ille gerekli değil. Demirtaş’ın söylediklerinden bu sonuç çıkıyor. Neden? Ben yanıtlayayım: Türkiye demokratik, Erdoğan cesaret ve irade gösterdi!

Yazının tamamını soL Gazetesi'nde okuyabilirsiniz...