Canım ne önemi var!

Daha da gerilere gitmeyip Ergenekon operasyonlarının sürdüğü yıllarla yetinelim. Ardı ardına gelen gözaltı ve tutuklamaların bayağı iyi düşünülmüş ve tarihsel boyutları olan bir operasyonun başladığını, halka karşı suç işlemiş kimi unsurları kapsasa bile hedefin daha karanlık bir Türkiye’yi yerleştirmek olduğunu söylediğimizde duymuştuk, “canım ne önemi var” lafını...

Sözün iki anlamı vardı; abarttığımızı, her şeyin içinde bir bit yeniği aradığımızı ima ediyor ve ardından, “öyle olsa bile...” demiş oluyorlardı.

Öyle olsa bile, buradan hayırlı sonuçlar çıkacaktı: Türkiye, niyetlerden bağımsız bir biçimde daha özgür olacaktı.

Buyrun özgürlüğü! Dün “canım ne önemi var” diyenler, bugün “çok önemli” diyorlar. Erdoğan’dan kurtulmak her şeyden önemli. Öyleymiş.

Önemli evet. Geleceğiz ona da.

Atlayarak gidiyorum. Geçen yıl, IŞİD çıkıverdi aniden. “Aniden”i bilerek kullandım, hep mevcuttu gerici silahlı güçler, oradan oraya yollanıyor, savaşıyor, “bahar”lara vesile oluyor, bir gün özgürlük savaşçısı, öteki gün terörist diye adlandırılıyordu. Ama IŞİD aniden peydahlandı. Verdiği dehşet görüntüleriyle, bu görüntülerin en alçak medya teknikleriyle servis edilmesiyle, NATO’cu liderlerin aniden “büyük tehdit, çok büyük tehdit” demesiyle...

“IŞİD bir Amerikan projesidir” diye kestirip attık, hemen başta. “Kullanıyorlar”ın ötesindeydi söylediğimiz, açar bakarsınız. “Kontrolden çıktı” diyenlere de itiraz ettik, “asıl şimdi kontrol altında” gerçeğinin altını çizerek.

“Canım ne önemi var” yine çıktı karşımıza.

ABD’ye kanlı ellerini temizleme, İslamcı terörle mücadele adı altına sağa sola askeri müdahalelerde bulunma, Suriye’de savaşı yeni bir içerikle tırmandırma, Irak ve Suriye’yi bölme, Suriye’de PYD’yi hizaya sokma, emperyalizmin imajını düzeltme, batılı ülkelerde toplumu korkutarak özgürlükleri tamamen ortadan kaldırma, farklı coğrafyalarda kullanılabilecek uluslararası bir misyoner ordu yaratma olanağı veren bir “proje” için canım ne önemi var deniyordu.

Önemli olan, IŞİD belasını savuşturmaktı, önemli olan direnişti, başka hiçbir şeyin önemi yoktu.

Aslında deniyordu ki, “yine abartıyorsunuz, o kadar da değil, ABD her şeyi belirleyemez...” Bizim dediğimizse şuydu; ABD her şeyi belirleyemediği, sıkıştığı, gerilediği için böyle karanlık ve kirli işlere kalkıyordu. 

Sağ zaten hazırdı; solda da omurgasızlar, yorgunlar, liberaller hemen tav oluyordu. Biraz üstelediğinizde, “olsun, hiç değilse gericiliğe karşı mücadele yükseliyor” yanıtını alıyordunuz. IŞİD CIA tarafından herkesi hizaya sokmak için oradan oraya yollanacak, en az onlar kadar kanlı ÖSO ve benzeri yapılarla ittifak yapılacak, sonra gericilikle mücadele edilecek! 

Ne önemi var, değil mi? 

Canım!

Birkaç haftadır, IŞİD’in ABD tarafından yönetildiğine ilişkin yeni belgeler ortaya çıkmaya başladı, kimse ilgilenmiyor Türkiye’de. Dün sevgili Osman Çutsay haber verdi, Alman basınında yeni ve fazlasıyla açık Pentagon belgelerinin “patladığı”nı... 

Ne diyorduk...

Şu sıralar Türkiye’de siyasal alana dönük kapsamlı bir müdahale yapılıyor, Doğan Grubu canla başla çalışıyor, kafası allak bullak olmuş Tayyip yorgunu toplumun genlerine müdahale ediliyor, zayıf solu tamamen devreden çıkarmak için hesaplar yapılıyor, Haziran Direnişi’nin etkisi sıfırlanmak isteniyor ve yine “canım ne önemi var”.

Var kardeşim var, çok önemi var.