Bir an düşseniz yakamızdan!

"Bu fotoğrafların 5'inde, Sayın Erdoğan ile Sayın Şahin, diğer katılımcılarla birlikte görülmektedir. Sayın Şahin'in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylağına ait bu kareler, 30 Kasım tarihli gazetelerde en çok kullanılan fotoğraflarımız arasında yer almıştır. Abonelerimizden Bugün Gazetesi, bu karelerden birini, orijinal olmayan haliyle ilk sayfasından yayınlamıştır. Bunun üzerine de başta sosyal medya olmak üzere pek çok mecrada tartışmalar olduğu gözlenmiş ve kurumumuzdan açıklayıcı bilgi taleplerinde bulunulmuştur. Tartışmaların önünü almak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla söz konusu fotoğraf karesinin orijinal halini yeniden yayınlıyoruz."

Anadolu Ajansı’nın dün abonelerine geçtiği açıklamada aynen bunlar yazıyor sevgili soL okuru. Tahmin edeceğiniz gibi, Tayyip Erdoğan’ın, kimi belediye başkan adaylarını açıkladığı sırada Fatma Şahin’le birlikte aynı karede, el ele tutuşurkenki fotoğrafıyla ilgili…

Demek ki, sorun olmuş.

Partide sorun olmuş mudur, Fatma Şahin’in ailesinde hır çıkaran var mıdır, Emine Hanım’dan itiraz gelmiş midir bilemiyoruz, bilmek de istemiyoruz. Ama bir biçimde sorun çıktığını anlamış bulunuyoruz!

Çıkmasa devletin koskoca haber ajansı, onca açılışın, bunca hizmetin, şu kadar resmi açıklamanın, sürüylen memleket ve dünya meselesinin ve çuval çuval incir çekirdiğinin arasında bu konuyla ilgili “Genelkurmay” tadında “ciddi” bir açıklama yapar mıydı hiç?

Erdoğan’ın sağ kolu beyefendinin durup dururken bu meseleyi kaşıyıp, milletin “bir bakalım hele şu resme” demesine neden olmasından da belliydi, maraza çıktığı…

Neymiş Erdoğan Efendi, bir yandan kadın düşmanlığında sınır tanımayıp insanlığın yarısını eve kapanmaya zorlarken, birkaç kadını vitrine çıkarıp oy peşinde koşmayacakmışsın!

Anadolu Ajansı, “art niyeti”nden bizim de kuşku duymayacağımız Bugün Gazetesi’nin “orjinal” olmayan bir fotoğraf kullandığını ileri sürmüş. Art niyet var da, tahrifat bunun neresinde onu anlamadık. Bir fotoğrafı dekupe ederek, kadrajlayarak yayınlamak gazeteciliğin doğasında var. Okuru nereye odaklamaya çalışıyorsanız, onu öne çıkaracaksınız. Bugün de böyle yapmış, Tayyip Erdoğan ve Fatma Şahin’i öne çıkartıp, biraz rötüş yapmış.

Ama asıl haberi atlamış!

Söz konusu fotoğrafta asıl önemsenmesi gereken, Tayyip Erdoğan’ın yüz ifadesidir.

İtiraf edeyim, ben insanların durup dururken el ele tutuşmasını yılışıklık olarak değerlendiririm, sevmem de… Belki, el ele tutuşmayı önemsediğimdendir. Bizim kültürümüzde mücadele arkadaşlığı omuz omuzadır, kol koladır. Her ne ise…

Madem, el ele tutuşup kolları havaya kaldırmak gibi bir yöntemi çok benimsediniz, o zaman o surat ne!

Bir Fatma Şahin’e bakın, bir Tayyip Erdoğan’a…

Mutsuz, çok mutsuz. Düşünsenize, o suratla biri elinizi tutuyor! Rüyanıza girse, kabus görmüşe dönersiniz. Tepeden bakma, hakir görme filan değil, onların da ötesi… Orada değil sanki…

Memleketin haline bakın. Bugün, bu fotoğrafın olay yaratacağını düşündü, haklı çıktı. Başbakan bir kadın siyasetçinin elini tuttu. Vay vay vay… Tam da kızlı-erkekli tartışmalarının üstüne… Ne kadar ayıp!

Ve şimdi Fatma Şahin, Gaziantep’te bu “yük”le nasıl seçim çalışması yapacak diye tasalanmak bize düşecek! Siyasetine, ideolojisine, yaptıklarına, yapacaklarına başta aşağıya karşı çıktığımız bir siyasetçinin insani hakları için kaygılanacak, canının sıkılmasına üzüleceğiz!

AA fotoğrafı dert etti, bize de Erdoğan’ın şovundan geriye kalan insanlık dramı dert olacak.

Yeter gayrı, düşün yakamızdan yahu!

Sizinle mücadele etmeye varız da, birbirinizin belden aşağısına vurdukça, yine bizim canımız yanıyor!