Ahlaksızlık

Kemal Okuyan'ın “Ahlaksızlık” başlıklı yazısı 06 Şubat 2013 Çarşamba tarihli soL Gazetesi'nde yayımlanmıştır.

“Bu ülkede Kürt sorunu vardır” diyen gazeteciyi, akademisyeni, siyasetçiyi “bölücülük”le, “terör örgütü ile işbirliği yapmak”la suçlayıp, sonra başkalarını “kafatasçılık”la itham etmek ahlaksızlıktır.

Kendi ülkesinde artık bıkkınlık veren elektrik ve su kesintilerini hiç hesaba katmayıp, işgalin ve içsavaşın sarstığı, yağmalanan Irak’taki elektrik kesintilerini polemik konusu yapmak ahlaksızlıktır.

ABD elçiliğine dönük bir saldırıyı bahane ederek hukuksuz operasyonları meşru ve haklı göstermeye çalışmak, bu şekilde savunma hakkını kısıtlamaya kalkmak ahlaksızlıktır.

Kirli ve kalleş bir savaş yürüttüğün bir ülkeyi, başka bir ülkenin saldırısına yanıt vermediği ya da veremediği için eleştirmek ahlaksızlıktır.

On beş yaşındaki bir kızın özel hayatını mahkeme dosyalarına konu etmek, babasını yıpratmak için bu bilgileri basına servis etmek, o kişi istifa ettiğinde yüzsüzce “vah vah, herhalde kızıyla ilgili bazı iddialara üzüldü, dayanamadı” diye açıklama yapmak ahlaksızlıktır.

On yıl boyunca zorbalık ve hukuksuzluğu kural haline getirdikten sonra “kızım başı kapalı diye okula tuvaletin camından giriyordu” diye sızlanmak ahlaksızlıktır.
Devlet olanaklarıyla ticaret yapıp, teşvikler aldıktan sonra yoksulluktan şikayet eden insanları azarlayıp “yalan söylemek”le suçlamak ahlaksızlıktır.

Memleketi yağmalayarak ve kamu kaynaklarını kullanarak gerçekleştirilen yatırımları marifet gibi gösterip, başarısızlıkları Tanrı’ya havale etmek ve kader demek ahlaksızlıktır.

Alkollü içecekleri fahiş fiyata yükseltip, sürekli yeni yasaklar koyduktan sonra “biz kimsenin nasıl yaşadığına karışmıyoruz” demek ahlaksızlıktır.

İnsanların yıllarca tutuklu kalmasını “daha neler çıkacak neler” diye savunup, “tutukluluk süresinin uzunluğu”ndan şikayetçi olmak ahlaksızlıktır.

Aynı gün içinde, BDP’ye “ben MHP gibi değilim”, MHP’ye “ben CHP ve BDP gibi değilim”, CHP’ye “ben MHP gibi değilim”, MHP’ye “ben CHP ve BDP gibi değilim” demek ve diyebilmek ahlaksızlıktır.

Dünyanın en pahalı benzin ve mazotunu satıp, temel gereksinimlerin hepsine zam yaptıktan sonra, her ay enflasyon hesaplama yöntemini kafasına göre değiştirmek ahlaksızlıktır.

Sırtını ABD’ye dayayıp ABD’den şikayet etmek, Avrupa Birliği kapılarında yalvarıp AB’ye yüklenmek, İsrail’le stratejik işbirliğini sürdürüp “siz katilsiniz” demek, emperyalist dünyayla bir olup düşmanca tavır alınan ülkelere “dostluk” mesajları vermek ahlaksızlıktır.

Bu kadar ahlaksızlıktan sonra ahlakçılık taslamaksa en büyük ahlaksızlıktır.

Tarih bu ahlaksızlığı mutlaka yazacak.

Tarihi de bu ahlaksızlıktan hesap soranlar!