İşte cihat: Çocuklarımızı teslim ettiğimiz yer gerçekten okul mu?

Müfredata cihadı soktular. Gelen tepkiler üzerine içeriğini biraz yumuşattılar. Ancak bu gelgitler niyetlerini açığa vurmaya yetiyor.

Cihat Arapça bir sözcük. “Cehd” kökünden türetiliyor. Bu kelime “gayret etme”, “bütün gücünü kullanma” anlamına geliyor.

“Cihat” kelimesi ise dini yaymak amacıyla silah kullanılarak yapılan savaş anlamında kullanılıyor. TDK sözlüğünde “din uğruna yapılan savaş” olarak tanımlanıyor.

İslam’da, cihat, yani dinin yayılması mücadelesi, dört şekilde gerçekleştiriliyor: Kalple (insanın şeytana karşı kalbini sağlam tutması), dille (İslam’ın sözle yayılması çalışması), elle (insanın dinde belirtilen doğru şeyleri yapması) ve kılıçla. Kılıçla cihat, İslam düşmanlarının fiziksel olarak alt edilmesini ifade ediyor. Belli ki en son aşama bu.

Kuran’da cihatla ilgili çok sayıda ayet var:

“Özellikle size karşı savaş açanlara, siz de Allah yolunda savaş açın.” (Bakara 190).

“Dokunulmazlıklar karşılıklıdır. Kim size saldırırsa siz de ona misilleme olacak kadar saldırın.” (Bakara 194).

“Hoşunuza gitmediği halde savaş size farz kılındı.” (Bakara 216).

“İman edenler, Allah yolunda cihat edenler… Allahın rahmetini umabilirler.” (Bakara 218).

“Eğer Allah yolunda öldürülür ya da ölürseniz… Allahın rahmeti onların topladıkları bütün şeylerden daha hayırlıdır.” (Al-i İmran 157).

“Onlar ki hicret ettiler, yurtlarından çıkarıldılar, benim yolumda eziyete uğradılar, çarpıştılar ve öldürüldüler… ben de onların kötülüklerini örteceğim ve onları.. cennetlere koyacağım.” (Al-i İmran 195).

 “Allah yolunda savaşın.” (Nisa 74).

 “Ey Muhammed Allah yolunda savaş… Müminleri de savaşa teşvik et.” (Nisa 84).

“Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün.” (Nisa 89).

“Müminlerden özür sahibi olmaksızın oturanlarla Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihat edenler eşit olamazlar.” (Nisa 95).

 “Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allahın dini oluncaya kadar onlarla savaşın.” (Enfal 39).

“Onlarla savaşın ki Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın.” (Tevbe 14).

“İman edip de… Allah yolunda cihat edenler Allah katında en büyük dereceye sahiptirler.” (Tevbe 20).

“Eğer gerektiğinde savaşa çıkmazsanız, Allah sizi azap ile cezalandırır.” (Tevbe 39).

“Allah kendi yolunda kenetlenmiş bir yapı gibi saf bağlayarak savaşanları sever.” (Saff 4).

 “Ey peygamber kafirlere ve münafıklara karşı cihat et, onlara sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir.” (Tahrim 9).

Durum tartışmaya yer bırakmayacak denli açık. İslam’ı yaymak için, Müslüman olmayanlarla savaşılacak, bu uğurda mal ve can ortaya konulacak, en sert biçimde şiddet uygulanacak, öldürülecek. Cihat bu oluyor. Cihat İslam’ı yaymak, gayri müslümleri “doğru” yola, Allah yoluna getirmek için gerekli kutsal bir savaş olarak gündeme getiriliyor.

Bütün bunların çocukların önüne doğru diye konulması; çocuğa kendisi gibi inanmayanları, düşünmeyenleri cezalandırması gerektiğinin öğretilmesi; eğitim değil tam tamına siyasal bir faaliyettir.

“Camiler kışlamız, müminler asker” diyorlardı, şimdi, okulları kışla, öğrencileri askerleri yapmaya çalışıyorlar.

İşte o nedenle okulda açılan cihada karşı aydınlanma mücadelesini örgütlemek gerekir.