Seksen Sekiz Yaşındayız

Seksen sekiz yaşındayız. On sekiz, otuz sekiz, elli sekiz, yetmiş sekiz yaşındakiler... Hep seksen sekiz yaşındayız....

Tarih bilincimiz var!

Onun için hep seksen sekiz yaşındayız.

"Yankee go home" pankartımızı Rumeli Hisarı'na astık. Yeni savaşlar için Karadeniz'e geçen Yankiler görsün diye. Biz buradayız, bilsinler diye...

Buradayız ve bugün, seksen sekiz yaşındayız.

Tarihimiz daha eskiye uzanır. Ama bu topraklardaki varlığımız, doğum günümüz olarak kutlanır. İnsanın insanı sömürmesine karşı, eşitlik, özgürlük ve adalet için daha yaşlıyız. Bu topraklarda işgal ve saltanat düzenine karşı seksen sekiz yaşındayız.

88 yıl sonra bu topraklarda, başka bir çeşit işgal ve saltanat düzeni kurulmak isteniyor. O zaman, işgal ve saltanata karşı mücadele ettik bugün de ediyoruz.

Tarih bilincimiz var!

Tarih bilincimizle mücadele ediyoruz...

***

Vahdettin'lere karşı, Menderes'lere, Demirel'lere, Erdoğan'lara Gül'lere karşı. Köksüz bir burjuva sınıfın görgüsüz temsilcilerine karşı... Nazi müttefiklerine, Amerikan yalakalarına karşı. Yağmacı, "satıcı", onursuz, şerefsiz, hesapsız ve hesapçı, köylü kurnazı ve kahpe iktidarlarına karşı...

Sömürüsüz bir düzen için. Konut, ulaşım, sağlık, eğitim gibi yaşamsal ihtiyaçların alınıp-satılmadığı, yaşamadığımız yıllarımızın ipotek altına alınmadığı bir düzen için. Bunların hepimiz için sağlanmadığı durumda özgürlükten bahsedilemeyeceğini anlamayanın kalmadığı bir düzen için.

Faşizmin, insanlığın gördüğü en zorlu gericilik dalgasının karanlığına karşı. Emperyalist savaşlara, sömürgecilik ve işgallere karşı.

Emperyalizmin yeni gericilik dalgasının sonuçlarına karşı. Faşizm dönemini aratmayan "en çağdaş ve teknolojik" işkence ve zorbalıklarına karşı. Bi daha işgale, sömürgeciliğe ve yayılmacılığa karşı. Emperyalizme karşı.

Halkların eşitliği için. Kültürlerimiz yanki postalları altında yok edilmesin, geleceğimizi zenginleştirsin diye. Bu dünya hepimize yeter ve kardeşçe yaşarız, diye. Kimse kimseye dayılık yapmasın, herkes kendi kendinin efendisi olsun diye.

Beyinlerimizin esir alınmasına karşı. "Adam gibi" düşünebilelim, konuşabilelim, yazalım, söyleyelim diye. Böyle bir insanlık varken, aklımıza yatıyorken, kredi kartı borcu yüzünden intihar etmeyelim diye.

İnsanlar para için çocuklarını ve organlarını satmasın diye. Daha dünyaya yeni gelmiş bebekler bombalarla tanışmasın diye. Komşumuzda savaş varken biz rahat uyuyamayalım diye.

İnsanlık ölmesin, insanca yaşayalım diye...

Mücadele ediyoruz. Seksen sekiz yıldır ve daha fazlası.

***

Emperyalizmi, onun işgal ve saltanat düzenini yenememiş olursak, bundan sonra da mücadele edeceğiz.

Yenmiş olursak...

Doğum günümüz yerine devrim günümüzü kutlayacağız.