Bir insan iki insan

Bir insan nasıl bu kadar aptal, çürümüş, cahil, kaba, hoyrat, vahşi, zorba, eşkıya, vicdansız, acımasız, ahmak, andaval, angut, budala, fırıldak, utanmaz, arlanmaz, geri zekalı, psikopat, megolaman, kuş beyinli olabilir?
İki insandan biri nasıl bu kadar ilgisiz, görgüsüz, terbiyesiz, düzeysiz, iki yüzlü, yüzsüz, anaforcu, arakçı, haraççı, askıcı, müseccel hırsız, uluslararası dolandırıcı, avantacı, tiynetsiz, karaktersiz, yalancı, keyifci, üçkağıtçı, dalavereci olabilir?
Üç insandan ikisi nasıl bu kadar hilebaz, madrabaz, kumarbaz, çıkarcı, bedavacı, haybeci, dalgacı, dubaracı, numaracı, malın gözü, mafya tetikçisi, uyuşturucu baronu, yalamacı, ölüsü kandilli, siyaset celladı, kalleş, sömürgen, malın gözü, vurdum duymaz, satılık olabilir?

KAPI KULU DÖNEK
Dört insandan üçü nasıl bu kadar sinsi, pusucu, ihbarcı, dosyacı, fişçi, iftiracı, çamurcu, dedikoducu, abeci, avantacı, ajan, tufacı, şeytan avukatı, cin akıllı, hain, maymun iştahlı, kapı kulu, dönek, köle ruhlu, hergele, hak bilmez, hukuk tanımaz, dangalak, beleşçi, geveze, ağacı, beyci, patroncu, fırıldak olabilir?

Beş insandan dördü nasıl bu kadar yalancı, fırsatçı, beleşçi, haybeci, zimmetçi, rüşvetçi, hilekar, sahtekar, riyakar, dalkavuk, tırlak, kalpazan, kirli, kibirli, küflü, pis, paslı, çamur, çakal, denyo, faso fiso, abullabut, kendini beğenmiş olabilir?

Altı insandan beşi nasıl bu kadar antidemokrat, militarist, emek karşıtı, örgüt düşmanı, ırkçı, faşist, şeriatçı, yobaz, gerici, tutucu, şövenist, kafatasçı, çağdışı, dinsiz, imansız, besmelesiz, edepsiz, insafsız, izansız, ahlaksız, soysuz, ispinoz, bitirim, sapık, kaçık olabilir?

ŞEFKATSİZ MÜRÜVVETSİZ
Yedi insandan altısı nasıl bu kadar korkak, paranoyak, şizofren, sadist, mazoşist, şefkatsiz, mürüvvetsiz, yararsız, dengesiz, ilgisiz, iffetsiz, kısmetsiz, uyumsuz, duygusuz, kinci, bulaşık, mayası bozuk, intikamcı, işkenceci olabilir?

Sekiz insandan yedisi nasıl bu kadar gözü dönmüş, çıldırmış, şuursuz, azgın, ipsiz sapsız, miskin, korkak, pısırık, alık, budala, bön, başıboş, serseri, kaşalot, dızdızcı, lüpçü, dümenci, zarfçı, tırnakçı, bön, değersiz olabilir?

Dokuz insandan sekizi nasıl bu kadar akılsız, çalçene, barışa düşman, savaşa dost, özgürlükten, bağımsızlıktan, eşitlikten, kardeşlikten nasipsiz, hoşgörüsüz, belleksiz, sevgisiz, saygısız olabilir?

On insandan dokuzu nasıl bu kadar insansız olabilir? On insandan dokuzu, nasıl bu kadar tepkisiz kalabilir?

On insandan onu nasıl görmez, nasıl duymaz, nasıl konuşmaz?