Engellenen yazım yerine

Bugüne hazırladığım yazı engellendi, buraya gelemedi. O şimdi Soma'da, madende yaşamını yitirmiş olanların yanında, kömür cevherinin mavisiyah duvarlarından yansıyan alevler ve zehirli dumanlar arasında yaşam savaşı vermeye çalışanlarla birlikte mahsur kalmış bulunuyor.

Bense, maden çıkışına birikmiş yüzlerce insanın korkusunu, dehşetini, içlerinde kopan ruhsal fırtınaları, umudunu yitirmemek için kendini zorlayan insanların heyecanlı bekleyişlerini televizyon ekranında seyrediyorum.

Herhangi bir rastlantının beni, ekrandaki gözlüklerin ardından bakan baygın bakışların, kara yay kaşların, çember sakalın yakınına getirmemiş olmasının da benim için büyük bir şans olduğunu düşünmekten kendimi alamıyorum. Hırsımı, bilgisayarımın tuşlarından almaya çalışıyorum.

Bu gece artık gözümü kırpmayacağım kesin.

Ceplerindeki, kasalarındaki paralara ve ellerine bunca kan, siyanür, inşaat molozu, tersane suyu, kömür tozu bulaşmış olanlar onların bataklığa dönüşmüş havuzlarındaki kalemşorlar, ortalığa saçılmış tüm suçlara, rezalet ve ihanetlere karşın hâlâ onlara biat eden kim varsa!

Sizlere gelince...

Cesetler üzerinden yürümekte beis görmeyenlerin, bu gece de iyi bir gece dinlencesine çekileceğinden kuşkum yok!

Sözümün bittiği yerdeyim. Onun için Çarşamba yazım da yok!