Sansür nedir ey Müslüman!

Belma Nur Kartal’ın “Sansür nadir ey Müslüman!” başlıklı yazısı 14 Ocak 2013 Pazartesi tarihli soL Gazetesi'nde yayımlanmıştır.

Antikapitalist Müslümanlar’ın “soL’daki yazılarınızı keyifle okuyoruz. Sizinle Adil Medya için röportaj yapmak istiyoruz” talebini yanıtsız bırakmadım. Röportaj 12 Ocak’ta yayınlandı ama gözden geçirdiğimde bir soru ve yanıtının sansürlendiğini fark ettim. “Başbakanı Müslümanlar eleştirmelidir” diyenlerin sansürü, dokunduğumuz yaraları kadardır. Yarası olan gocunmuş, sözümü makaslamıştır.

“Ne şiş yansın ne kebap” ilkesizliğiyle değil, “Gerekirse şiş de yansın, kebap da” netliğiyle sözünü söylemeye çalışan biriyle ya röportaj yapma, ya da sorduğun soruya gelen yanıtın keyfini kaçırabileceğini göze al! Göze alamazsan sorma, sansür nedir ey Müslüman! “Kapitalizme abdest aldıranlar”ı eleştirip “komünizme abdest aldırmak”la olur mu bu işler?

Sansürlenen bölüm aşağıdadır:

‘Kapitalizmle Mücadele Derneği’’ bir dönem Türkiye’de terör estiren KMD(Komünizmle Mücadele Derneği)nin insanların zihinlerinde oluşturduğu tahribatı giderebilir mi?Antikapitalist Müslümanlara dair düşünceleriniz nelerdir?

1950’de ABD büyük bir komünist avı başlattı, aynı yıl MİT ve CİA’nın kontrolünde Türkiye’de KMD kuruldu. 1951’de ünlü TKP tevkifatı yapıldı. Gürsel, Menderes, Bayar, Demirel, Özal, SP’li Recai Kutan, Fethullah Gülen KMD kurucu ve üyeleridir. İlim Yayma Cemiyeti’nin kuruluşunu sağlayan KMD’dir. Gül, Erdoğan, Davutoğlu ve İhsan Bey’in oy verdiği eski HAS Partili, yeni AKP’li Kurtulmuş da TKMD’nin devamı olan Milli Türk Talebe Birliği’nin üyeleridir. “TİP tip tipsizler Allahsız komünistler Amerika gitsin Rusya mı gelsin? Şeriat, şeriat!” sloganı atan Ak Genç de MTTB’nin içinden çıktı. Bugünkü AKP kadrolarının ağırlığını o MTTB-Ak Genç üyeleri oluşturur.

1969’da bir ‘Emperyalizme ve Sömürüye Karşı İşçi Yürüyüşü’ yapılacaktı. KMD Genel Başkanı, “Pazar günü komünistler miting yapacak. Silahı olan silahı, olmayan baltasıyla gelsin” dedi. Tarihe Kanlı Pazar olarak geçen saldırıda, Amerikan askerlerini korumak için TİP üyesi iki işçi öldürüldü, yüzlercesi yaralandı. Hep Amerika işbirlikçisiydiler. Bu yüzden 12 Eylül’ü gönülden desteklediler. İslamcı antikomünizm hala yürürlüktedir.

KMD’den bugüne palazlananlara “Antikapitalist Müslümanız” diyerek karşı çıkılabilir mi, ‘kapitalizme abdest aldıranlar’la “Kapitalizme karşıyız ama Müslümanız” diyerek mücadele edilir mi? TKP’li bir yazarım, elbette din düşmanı değilim. Kavgamız dini alet eden bezirganlarla… Öbür dünyaya değil bu dünyaya adalet getirilmeli. İnançlara saygılıyız ama dinsel bir inancın siyaset yaptığında tutarlı biçimde emekten yana olacağına inanmıyorum. Antikapitalist olmanın önünde Müslüman, Hristiyan, Musevi ya da ateist olmak engel de önkoşul da değil ki... “Antikapitalist Ateistler” diye bir dernek kurmayacağız biz örneğin… Kapitalizme karşı çıkmak için herhangi bir dini adrese ihtiyacı var mı vicdanların?

Biz emekçilere “Müslümansan gelme” demediğimiz gibi “Dünyanın bütün ateistleri birleşin” de demeyiz. “Allah’ı gizlice zikredin” diyen İbni Mübarek de Müslüman, Allah’la arasındaki meseleyi ifşa edip zulüm eden de Müslüman… “Ben Müslümanım”la yapılan siyasetin sonu şeriattır.

Altı milyarın üstünde insan, onlarca dini inanış var yeryüzünde… Ama bu, dini ne olursa olsun yoksulları kurtaracak tek düzenin sosyalizm olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Tarihin durdurulamaz akışıdır bu… Kapitalizmin, emperyalist azgınlığın sonu sosyalizmdir. Su akar, yatağını bulur. Bu yüzden, sosyalist değiliz deyip antikapitalist bir mücadele verilemez.

“Manifestomuzun dili sosyalist bir dil değil” diyor İhsan Bey... “Tüm ezilen insanlarla birlikte Allah’ın bizlere bahşettiği haklarımızı almak için” diyor, dünyada ezilenler sadece Müslümanlar değil ki? “Sosyalist değiliz” deyip İhsan Bey’in sözünü ettiği “her gün aç sabahlayan bir milyar insan”ın karnını doyuramazsınız. Unutmayın, komünizmle korkutup insanlığa en büyük acıları yaşatanlar, Sovyetler’in dağılmasıyla azgınlaştı.

‘Hedef yarın, ezilenlerin iktidarı’ sloganıyla yola çıktınız. “Ezilenlerin iktidarı sosyalizmdir” demekten de korkmayın. Kurtuluş sosyalizmde çünkü… Birçoğu iktidarın nimetlerinden yararlanırken İhsan Bey’in uzak durup ihtiyaç fazlası biriktirmeye karşı çıkması, “Devlet dindar nesil yetiştiremez” sözleri önemli ama bu, İhsan Bey’in son seçimlerde dini siyasallaştıran HAS Parti’ye oy verdiği, onların da AKP’yle birleştiği gerçeğini değiştirmiyor.