Acıyı bal eyledik

“Bak şu bebelerin güzelliğine / kaşı destan / gözü destan / elleri kan içinde” Bak düşene, döğüşene… Sokaklara, meydanlara, parklara… Zaten halkın olan Taksim Gezi Parkı için “halka açacağız” diyenin ettiğine bak! Bayrak yakıldı dedi, görüntü yok camide içtiler dedi, görüntü yok türbanlı bacıma saldırdılar dedi, görüntü yok. Halka ettikleri zulmün görüntüsüne bak!

Vali Mutlu, “Gezi Parkı’nın açılışının İstanbullulara neşe ve huzur getirmesini diliyorum” dedi, Gezi Parkı’nın getirdiği neşe ve huzurun bilançosu 60 gözaltı, 28 yaralı, darp edilen gazeteciler, palalı-satırlı-sopalı saldırı timleri, kaskları vicdansız polisler oldu. Sadece parka girmeye teşebbüs etmenin bedelidir bu! Gerçektir seçimle başımıza gelip tiran kesilenin demokrasisidir. Kör olasın demiyorum, kör olma da gör bizi!

“Yırtıcı hayvanlara karşı silahlar” grubu!.. AKP iktidarının aldığı biber gazının tanımlanan tarife pozisyonudur bu… On yıl içinde tam 595 bin 86 ton biber gazı alıp halkına sıkan başka bir iktidar var mıdır dünyada? Halkına hayvan muamelesi yapan, öldürülmeyi, parçalanmayı, zehirlenmeyi reva gören... “Hor baktık mı karıncaya / kırdık mı kanadını serçenin / vurduk mu karacanın yavrulusunu / ya nasıl kıyarız insana?..”

Biber gazını bal eyleyen, “Kahrolsun AKP diktatörlüğü!” diye haykıran bir halkın acısının, direncinin ve sabrının şiiridir: “Ekmeği bol eyledik / acıyı bal eyledik / sıratı yol eyledik / geldik bugüne”

Giremediğim Gezi Parkı rüyama girdi. Onbinlerin arasında, TOMA’nın tazyikli suyuna direnen “Boyun Eğme” pankartına o kadar çok su sıkıyor ki rüyamda TOMA parkı sel alıyor. Anneme anlatıyorum, “Parkı su basmış görmek yakın zamanda bir felakete işaret TOMA’nın sahibi gidici!” diyor gülerek...

TOMA’nın… Bir de sabahın sahibi var bu ülkede! Karanlığın efendileri, sabahın sahiplerinden korkuyor. Korktukça sıkıyor, korktukça vuruyor halkın çocuklarına... Sulu, coplu, mermili polisler… Yetmiyor polisle birlikte Talimhane’de talim eden, kadınlara palayla saldıran, “Tayyip’in askerleriyiz” diye slogan atan cebi paralı-eli satırlı, sopalı çeteler…

“Gruplanıyoruz, yarın saat 7’de Taksim’de polisin yanındayız. Polise şekil yapanların a. koymak inancıyla” diye tweet atanı, gerçekten de saat 7’de elinde sopa, dilinde küfür Facebook’ta izliyoruz. Sonra aynı yaratığın “Bugün polis ağabeylerle muhabbet fenaydı. Adamlar bizi yanında götürdü çapulcuları kovalamaya, fena kavga ettik” tweetini okuyoruz. Sonra elinde satırıyla palasıyla insanlara saldıranları… “Ekilir ekin geliriz /ezilir un geliriz / bir gider bin geliriz / bizi vurmak kurtuluş mu?..”

Kurtulamayacaklar ne anaların öfkesinden ne çocuklarının direnişinden!.. Uğur Mumcu’nun dediği gibi, “Gelecek nesilleri değil, gelecek seçimleri düşünen politikacılar bu tablonun ressamlarıdırlar.” Mısır’da Mursi, Türkiye’de Tayyip olup halkın sırtına binenler, bindiği dalı kesenler düşecekler hiç kaçarı yok! İnsanlık tarihinde gelmiş geçmiş bütün diktatörlerin sonu ne olduysa o olacak. “Halka dayanmayan her irade diktatörlüktür” diyen diktatörün kendisi de gidecek. Bu halk boyun eğmeyecek, kendisine karşı işlenen suçların hesabını mutlaka soracak. Kör olasın demiyorum, kör olma da gör bizi…

Gör bizi!.. Biz saldırıya uğrayan türbanlı bacını göremedik ama sen Talimhane yakınlarında polisin attığı gaz bombasından kaçarken eli palalı saldırganların arasında kalan, pala darbesine ve tekmelere maruz kalan o genç kadını gör!

“Tam o sırada palayla sırtıma vurdu. Acıdan nefesim kesildi ama korkmadım ‘ne yapıyorsun’ dedim. Üzerime yürüyüp, küfür etmeye devam ederek sırtıma tekme attı. Ülkemizdeki nefret suçlarının ne boyutta olduğunu daha yakından gördüm. Türkiye’nin adaletine güvenmek istiyorum ama halen Ethem Sarısülük’ün, Abdullah Cömert’in katilleri serbest. Ayrıca direnişte birçok kişi yaralandı ve bunları yapanlar bulunmadı. Bu adaletsizlik beni daha da yaralıyor. Ailem de bu kişilerin gerekli cezayı almasını istiyor. Bunların hesabı sorulmalı. Artık herkes için adalet istiyoruz.”
Evet, herkes için adalet istiyoruz. Düşenlerimiz, döğüşenlerimiz, artık herkes için, hepimiz için…