İzmir’in Demirtaş’ı, Cerattepe’nin Cengiz’i… Süpüreceğiz hepsini…

Bu milletin …na koyacağız diyen Mehmet Cengiz neyse, İzmir’in Ekrem Demirtaş’ı odur.

İzmir’in göbeğindeki yegane şehir parkına, çölleşen kentin ortasındaki tek vahaya, 7 binden fazla bitkisel varlığı, florası ve fauanasıyla bir mücevher olan Kültürpark’a göz koydu ya patronlar sınıfı… İşte o sınıfın İzmir’deki en önemli temsilcilerinden Demirtaş, “Yeşili sevenler ormana gitsin” buyurmuş!

Oldu! Başka bir emriniz?!

İzmir Ticaret Odası Başkanı kendisi… “Kültürpark bir şehir parkıdır, öyle de kalmalıdır, yapılaşmaya izin verilmemelidir” diyen ve bu tezlerinin bilimsel gerekçelerini ayrıntılarıyla ortaya koyan mimarlara, şehir plancılarına, peyzaj mimarlarına, çevrecilere, duyarlı yurttaşlara meydan okumuş Ekrem Bey…

“Malum odaları azdırmayalım diye bugüne kadar sustuk, topa girmedik” diyerek iyice şirazeden çıkmış ve eklemiş: “Yeşili seviyorlarsa Kemalpaşa sırtlarında çok güzel ormanlar var, oraya gitsinler!”

Demirtaş denen zâtın sırf bu cümlesi bile, sermayenin doymak bilmez azgınlığını, utanmaz küstahlığını, sırıtkan arsızlığını göstermeye yeter!

Sermaye sınıfı örgütlüdür: Bir patronun kuyruğuna bastığınızda, hemen diğer patronlardan yükselir cayırtı… Sınıflarının çıkarlarını bilirler, gözetirler, korurlar…

Sermaye sınıfının üyeleri bir şebeke misali, türlü çeşitli çıkar ilişkileriyle, görünmez bağlarla, derin ağlarla sımsıkı kenetlidirler…

Binali Yıldırım’ın hayranı, patronların ahbabı Aziz Kocaoğlu “Yeni Kültürpark Projesi” adlı ucubeyi açıklarken sağında kim vardı? Ticaret Odası Başkanı Demirtaş… Solunda kim vardı? Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar… Aynı Kocaoğlu üç ay sonra İzmir Fuarı’na kimi sponsor yaptı? Sancak sülalesi ile Vestel patronunu…

Niyet belli… İzmir’in elde kalan son mücevheri, kentin en kıymetli belleği, şehrin tek akciğeri Kültürpark, sermayeye “kâr” edilecek!

Niyet belli… Sancak sülalesinin Basmane semtinde yükseltmeye hazırlandığı dev yapıya “arka bahçe” olarak tımar verilecek Kültürpark!

Niyet belli… Kültürpark’ı, Basmane’si, Çankaya’sı, Kemeraltı’yla patronların kârına kâr, rantına rant katacak bir dönüşüme kurban edilecek İzmir!

Niyet belli… Bayraklı-Bornova hattını “Manhattan”, “Maslak” yapmakla övünen zihniyet, kentin tarihi çekirdeğini de “Tarkem Projesi”, “Yeni Kültürpark Projesi” gibi bir dizi soylulaştırma ve köksüzleştirme projesiyle patronlar sınıfına peşkeş çekecek!

Bu niyetleri anlamak için kâhin olmaya, dâhi olmaya falan gerek yok… Tarihe bakmak yeter, sermaye sınıfını birazcık tanımak yeter, patron işbirlikçisi sosyal demokratların işlevlerini bilmek yeter…

Neymiş? “Yeşili sevenler ormana gitsin”miş!

Biz bu Ekrem’i nerden tanırız? Bir ülkenin diktatöre meydan okuyup ayağa kalktığı Haziran direnişi sırasında, mezuniyet töreninde direnişe dair mesaj vermesinler diye kurucusu olduğu üniversitenin öğrencilerine sahne arkasında ayar vermesinden tanırız.

Biz bu Ekrem’i nerden tanırız? Geçen yıl ülkenin genelinde meydana gelen bir günlük genel elektrik kesintisinden sonra, “İşçiler bir cumartesi ücretsiz çalışsınlar, patronların zarar telafi edilsin” diye ahlaksız teklifte bulunmasından tanırız.

Biz bu Ekrem’i nerden tanırız? Padişah bozuntusu tarafından apar topar başbakanlık koltuğuna oturtulan Binali için gazetelere tam sayfa ilan verip “Çağımıza damgasını vuran, İzmir’i Anadolu’ya bağlayan, hızlı ve çözüm odaklı başbakan” diye yalamasından tanırız.  

Sonra sen çık, “Yeşili sevenler ormana gitsin” diye salla!

Biz nereye, nasıl gideceğimizi biliriz… Daha iyi bildiğimiz bir şey var: O da sizin ve sınıfınızın tarihin çöp sepetine gideceğiniz gerçeğidir Ekrem Bey!

Madem bizi kavgaya davet ediyorsun, davetiniz kabulümüzdür Ekrem Bey!

Halkın, cumhuriyetin, aydınlanmanın Kültürpark'ını; sermayenin ve patronlar sınıfının "kârparkı" haline getirmenize izin vermeyeceğiz Ekrem Bey!

Hodri meydan…

[email protected]

twitter.com/_ahmetcinar_