FETÖ: Sinsi bir belleksizleştirme operasyonu

Soma işçi katliamından yargılanan patron bile, sanık sandalyesinden girdi topa: Ben yapmadım FETÖ yaptı!

Ali İsmail, Ethem, Berkin: Biz öldürmedik, FETÖ’cü polisler öldürdü!

17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonları mı? Onlar zaten FETÖ üyesi polislerin yazıp yönettiği bir “darbe” girişimi senaryosu…

Laikliğin ruhuna fatiha okuyanlar kimler peki? AKP olur mu canım, elbette FETÖ!

Özelleştirme adı altındaki talanlar, yağmalar, gasplar: Hepsini hepsini FETÖ’cü bürokratlar, vekiller, müdürler, patronlar yaptı…

“Ben işemedim miki işedi” diyordu Uçurtmayı Vurmasın’daki minik Barış, hepimizi gülümseten o replikte…

Şimdi de acı acı gülümsediğimiz, öfkelendiğimiz bir replik bu: Biz yapmadık FETÖ yaptı!

“Peki siz nerdeydiniz” sorusuna verilen yanıt malum: Kandırıldık.

FETÖ operasyonları, tarihimizeki en sinsi belleksizleştirme operasyonlarından biri haline geldi. Hem de öyle çok eskiye uzanan bir belleksizleştirme değil, çok kısa vadeli bir belleksizleştirme… Son 5 yılın, 10 yılın, 15 yılın, belki de 20 yılın suçlarını, cürümlerini, haksızlıklarını, vurgunlarını, cinayetlerini, alçaklıklarını unutturma operasyonu… Belki de bu yüzden çok şiddetli, hızlı ve acımasız… Fethullah Gülen cemaatinin reel gücünden bağımsız olarak yaratılan bir “FETÖ” imgesi ve elde bir “FETÖ” torbası var: Kim ki AKP’ye yan gözle bakıyor, kendini o torbanın içinde bulabiliyor… İki imamın acımasız ve ölçüsüz kavgası bu. Emperyalizmin yarattığı iki imam göze göz, dişe diş, yumruk yumruğa girişmiş durumda. 

“Altın nesil” adı altında gerici, piyasacı, Amerikancı, yobaz nesiller yetiştirmek suç elbette… Peki “Kindar nesil” adı altında gerici, piyasacı, Amerikancı, yobaz nesiller yetiştirmek suç değil mi?

Dinsel duyguları sömürerek kermes, himmet, kurban, zekat, bağış adı altında tarihsel gericiliğe ve cumhuriyet düşmanlığına finans sağlamak suç elbette… Peki aynı işleri Ensar Vakfı, Türgev, Tügva yaptığında suç değil mi?  

Laik ve bilimsel eğitimin canına okumak suç elbette… Peki laikliğe ve bilimsel düşünceye düşman, cumhuriyet fikrini bu topraklardan kazımaya yemin etmiş Nakşibendilerin ve benzeri gerici örgütlenmelerin yaptıkları suç değil mi?

Asker elbisesi giyerek Amerikancı ve gerici darbe yapmak halklara karşı işlenmiş bir suç elbette… Peki dinsel kisveler giyerek “darbeye karşı demokrasi savunusu” adı altında gerici, ırkçı, piyasacı, vahşi bir düzeni daha da yerleştirmeye çalışmak suç değil mi?

Fethullah Gülen cemaati ne kadar emperyalizm beslemesi, Amerikancı, piyasacı ve gericiyse, AKP de o kadar emperyalizm beslemesi, Amerikancı, piyasacı ve gerici… Çünkü şunu biliyoruz ki, tüm siyasal islamcılar, yobazlar, gericiler emperyalizmin sahaya sürdüğü aktörler.

AKP tarikatının Fethullah Gülen tarikatıyla mücadele ediyor olması, AKP tarikatını anti-emperyalist yapmaz. Aynı cumhuriyet karşıtlığının, aynı laiklik düşmanlığının, aynı Komünizmle Mücadele Dernekleri’nin paltosundan çıkan aktörler hepsi…                

Erdoğan her konuşmasında “yürüyüşümüzü durdurmak isteyenler” vurgusu yapıyor. “Bu kutlu dava” diyor... Sizin “yürüyüşünüz” de, “kutlu davanız” da gericiliğe, piyasacılığa, patronseverliğe, Amerikancılığa ve nihayetinde emperyalizme çıkıyor… Mücadele ettiğiniz Fethullah Gülen cemaatinin “yürüyüşü” de aynı kapıya çıkıyor… Yeşilçam filmlerinin karikatürleşmiş repliğiyle söyleyecek olursak, “siz aslında kardeşsiniz!”

Nasıl ki Fethullah Gülen cemaati anayasaya ve tüm yasalara aykırıysa, meydanlarda tekbirlerle ve tehditlerle “demokrasi nöbeti” adı altında gösteri yapan tarikatlar ve cemaatler de aynı şekilde anayasaya ve tüm yasalara aykırı.

14 yıldır işledikleri tüm cinayetleri, gaspları, hukuksuzlukları, yağmaları aklamanın bir enstrümanı haline getirdiler “FETÖ” imgesini… Korkunç bir belleksizleştirmenin, toplumsal bir amnezinin aracı oldu “FETÖ” öcüsü… Bu öcüyle korkutarak, kendisine meşruiyet kazandıran bir AKP’yle karşı karşıyayız.

Bu toprakların kandırılamayanları da, korkmayanları da, unutmayanları da belli: Komünistler…

Ne Fethullahiler kandırabildi komünistleri, ne Tayyibiler…

Ne Fethullahilerden korktu komünistler, ne Tayyibilerden…

Ne Fethullahilerin cinayetlerini unuttu komünistler, ne Tayyibilerinkini…

Kandıramayacaksınız, korkutamayacaksınız, unutturamayacaksınız.

Buradayız.

[email protected]

twitter.com/_ahmetcinar_