Ayinesi iştir kişinin, beyannameye bakılmaz…

HDP’nin ve CHP’nin seçim beyannamesini dinlerken ister istemez Ziya Paşa’nın o meşhur dizeleri geldi aklıma…

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz / Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.”

Kadın, genç, LGBTİ, çocuk, demokrat, insan hakkı aktivisti, savaş karşıtı, çevreci, güvenceli yaşam ekonomisi savunucusu derken, 11’inci sırada işçiden sadece “ekonomist” bir yaklaşımla bahsedilen, sınıftan –işçi sınıfından- ise asla söz edilmeyen bir program sunuyor HDP…    

Asgari ücret ile en düşük emekli maaşı da 1800 lira olacakmış.

Bu vaatler sıralandıktan sonra, “Meclis’e” deniyor. TBMM’ye… 

BDP Meclis’teydi, HDP de Meclis’te… 30 milletvekiliyle…

Meclis’te… Ülkedeki eğitimi gerici bir şekilde dönüştüren 4+4+4 sisteminin oylaması sırasında ret oyu veren BDP milletvekili sayısı sadece 3’tü.

Meclis’te… Geçen yıl Mayıs ayında Soma faciasından sorumlu olduğu gerekçesiyle Tayyip Erdoğan hakkında verdikleri gensoruyu geri çeken parti ise HDP’ydi.

Meclis’te… Geçen yıl Kasım ayında Ermenek faciasından sorumlu olduğu gerekçesiyle Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik hakkında verdikleri gensoruyu geri çeken parti de HDP’ydi.

Meclis’te… 28 Ağustos 2014 günü Tayyip Erdoğan’ın yeminini ayakta alkışlayanlar da aynı partinin mensuplarıydılar.

Meclis’te… Tüm ülke ayakkabı kutularında istiflenen paralara kilitlenmişken, hırsızlık ayyuka çıkmışken, “Yolsuzlukların üstüne gidilsin ama çok da umurumuzda değil, Hazine’de bol para olsa ne olacak, halkın sofrasına mı yansıyacak?” diyen milletvekilinin partisi BDP’ydi.

Meclis’te… Tayyip Erdoğan’ın en sadık adamlarından Efkan Ala’yı “Onu ayrı bir yere koyarım” diyerek selam çakan, şirinlik eden milletvekilinin partisidir HDP.

Meclis’te… “Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olmasını isterim. Belirli bir mesafe yürüttük kendisiyle. Büyük bir barışı kuruyoruz” temennisini pervasızca yapabilen milletvekilinin partisidir HDP.

Meclis’te… AKP iktidarının en önemli rant, vurgun ve yandaş müteahhit zengin etme mekanizması TOKİ’yi Kobani’ye davet eden eş genel başkanın partisidir HDP.

Meclis’te… “Seni başkan yaptırmayacağız” diyerek Tayyip Erdoğan’ı tek başına hedefe koyan ancak AKP’yle mücadele etmek yerine, müzakere etmeyi ve hatta ortaklığa varan prodüksiyonlara imza atmayı öne alan bir Meclis muhalefetiyle karşı karşıyayız.

CHP de farklı değil… İşte dün gördünüz; seçim sloganlarından “Gitsinler” bölümünü çıkardılar. Sadece “Gelin oy verin” diyorlar. Oy verin ve Meclis’e girelim.

Meclis’teydiniz. Meclis’tesiniz.

Meclis’te oldunuz da noldu?

AKP’nin kendini yeniden ve yeniden üretmesine zemin ve meşruiyet hazırlamaktan başka ne fonksiyonunuz oldu!

Bir siyasi parti genel başkanı temennisini twitter’da paylaşmış, ben de burada kendi temennimi yazayım: CHP ve HDP seçim beyannamelerini dinledik. Herhangi bir koalisyon hükümeti kurtarmaz. Temennim bu topraklarda Türk ve Kürt emekçilerinin birlikte kuracakları sosyalist bir cumhuriyettir.   

Çünkü bu pisliği Meclis değil devrim temizler.

[email protected]

twitter.com/_ahmetcinar_