RTE'nin belalısı Fidan mı olacak?

Bunu bir kenara yazın.

 Bu adam, yani Hakan Fidan RTE’nin belalısı olacak. 

Bu da benim komplo teorim olsun.

RTE, O’nun için, “benim sır küpüm, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sır küpü,Türkiye’nin geleceğinin sır küpü” gibi çok iddialı sözler etti.

Doğrudur. Böyle olunca da Cumhurbaşkanı’nın genel, özel, ailesel, olumlu, olumsuz tüm sırlarını bildiği için aynı zamanda çok tehlikeli biri.

O bir istihbaratçı. Bu güne dek yaşananlar gösterdi ki, her istihbarat örgütünde olduğu gibi, MİT içinde de siyasetçiler için belge toplayan, gizleyen ekipler var. En yakın çalıştıkları için belge bilgi toplarlar, bir kenara gizlerler, günü geldiğinde  şu ya da bu çıkarları için onu kullanırlar.

H.Fidan’ın özgeçmişine bakıldığında, kendisi için verilen bilgiler sınırlı olsa da, bilinenler yeterli ipuçlarını veriyor.

Astsubay olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne giriyor. İstihbaratçı olarak yetiştiriliyor. NATO’da görev yapıyor. ABD askerlerinin yurt dışında eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla kurulmuş olan UMUC Europe’dan (University of Maryland College Europe) lisans derecesi alıyor. 200 yılında TSK’ne ait OYAK’ta görev yapıyor. Sonra MİT dönemi başlıyor. Doğaldır ki uluslararası çalışmalarda CİA , Mossad ile yakın çalışıyor.Ve MİT’in tepesine oturtuluyor.

Bilindiği gibi ABD yönetimi, bir süredir RTE’den rahatsız. Bir yandan da çok büyük destek verdiği adamın ülkede yüzde 50 oyu var. Buna güvenerek de ABD  dahil, batıya kafa tutuyor. Şımarmaya, radikal İslam’ın öncüsü olmaya, söz dinlememeye başlıyor.

Bunun yerine yeni birinin hazırlanması gerekiyor. 7 Haziran seçimleri ilk adımı atmak için iyi bir vesile oldu.

MİT’ten ayrılıp Milletvekili adayı olması istendi. Cumhurbaşkanı ise onun aile istihbaratçısı, kendi güvenlik görevlisi olarak kalmasında ısrar edip “küstüm, kırıldım” deyince,  ortalık sertleşmeye başladı. Beklenmedik bir kutuplaşma ortaya çıktı.

Böyle olunca CIA’sı, Mossad’ı, Fidan’a, ”sen biraz daha bekle, AKP tabanını panikletmeyelim” dediler.

RTE ile ilgili elindeki belge ve bilgiler onu yok etmek için yeterli. Zamanlamada yanlışlık yapmak istemediler.

Konu şimdilik donduruldu.

RTE’yi mahvedecek sır küpü, hala sır küpü.

İçi suç dosyası dolu kara kutu, hala Fidan’ın dolayısıyla, CIA’nın  zulasında.  

RTE’nın belalısı Fidan’dır.

Bugün olmazsa yarın.

Yedekte, hazır bekletilmektedir.

Güvenilir adamdır. NATO’da, CIA ve Mossad bağlantılı yetiştirilen, MİT’in başında görev yapan, bu vatan için hazırlanan yiğit bir delikanlıdır.

Yakın gelecekte bir gün RTE’den şöyle bir demeç duyar, okursanız şaşırmayın:

“Yahu koynumda yılan beslemişim. Ben onun için neler yaptım. En önemli göreve getirdim. MİT Tır’ları sürecinde onu soruşturmadan, cezaevinden kurtardım. Onun için özel yasa çıkarttım. Onun yaptığına bakın. Benim hem siyasi, hem ailesel, mahrem faaliyetlerimi, sırlarımı tek tek not etmiş, yolsuzluk,  usulsüzlük, suç diye ortaya serdi.

Ben ona ne istedi de vermedim. Her istediğini verdim.

 Benzer hainliği Paralelciler yapmıştı. Bu adam onlardan da beter çıktı.

Meğer benim yerime oynuyormuş.

Besle kargayı , oysun gözünü.”

Bunu okuyanlar olarak belki diyeceksiniz ki, bu komplo teorisi’nde Abdullah Gül’e yer yok mu?

Kanımca, O da kenarda bekletiliyor. Ancak asıl “kara kutu” sahibi, asıl “çok bilen” Fidan’dır. Onun eli daha kuvvetli.

Haydi hayırlısı.