Zübeyir Aydar: Hakan Fidan'a üzüldüm

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, Hakan Fidan'ın yaşadıklarına üzüldüğünü söyledi.

Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan Aydar, Hakan Fidan'a ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.

Aydar, "Ya başlamayacaktı yahut da çıktığı yolu tamamlayacaktı. Kendisine üzüldüm, bu duruma düşmemeliydi. Yetenekli bir insan, iradesini de yetenekleri doğrultusunda kullanmalıydı" dedi.

-Siz Hakan Fidan’ı Oslo sürecinde bizzat tanıdınız, değil mi?

Hakan Fidan’ı tanıyorum.

- Hakan Fidan’ın milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yapıp sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisi üzerine geri çekmesini nasıl değerlendirdiniz? Sizce sürece katkısı MİT Müsteşarlığı devam ederken mi, yoksa siyasetin için de mi daha fazla olur?

Eğer istifa etmeseydi şu anda farklı bir titri olacaktı, aday olup devam etseydi farklı olacaktı. Ama önce istifa et, müracaat yap, sonra birisi diklenince istifanı al, yerine dön. Hakan Fidan, bundan yara aldı. Düne kadar Hakan Fidan, hükümet içindeki bakanlardan daha etkili ve yetkili bir konum sahibi, Cumhurbaşkanı üzerinde etkisi olan bir insan olarak bilinirken bugün bir memurdur. Ya başlamayacaktı yahut da çıktığı yolu tamamlayacaktı. Kendisine üzüldüm, bu duruma düşmemeliydi. Yetenekli bir insan, iradesini de yetenekleri doğrultusunda kullanmalıydı.