Zihinsel engelli öğrencilere 'ilahi okuma' yarışması

İktidarın eğitimdeki gerici uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Şimdi de "Zihinsel Engelliler Arasında İlahi Okuma Yarışması" düzenleneceği ortaya çıktı

Birgün'den Rabia Yımaz'ın haberine göre İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne gönderilen yazıyla, zihinsel engellilerin katılacağı bir ilahi okuma yarışması düzenleneceği belirtilerek, yarışmanın okullardaki engelli öğrencilere duyurulması istendi. "Zihinsel Engelliler Arasında İlahi Okuma Yarışması" başlıklı yazıda yarışmanın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü'nce düzenlendiği vurgulanarak gerekli ilginin gösterilmesi istendi.

Valiliğin onayı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne gönderilen yazının, bölgedeki tüm engelli eğitimi veren okullara gönderildiği öğrenildi.

Yarışmanın 20 Şubat ile 15 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşeceği bilgisinin de yer aldığı duyuruda, yarışmaya Avrupa ve Anadolu Yakası'nda ikamet eden 10-25 yaş aralığındaki engelli öğrencilerin katılabileceği ifade ediliyor. Duyuruda, ilçeye bağlı Özel Eğitim Okulları'ndaki öğrencilere gerekli duyurunun yapılması isteniyor.