Zeynep Altıok: Pınar Selek asla yalnız değil ve hiç olmayacak

Zeynep Altıok, Fransa'da ziyaret ettiği Pınar Selek için "Asla yalnız değil ve hiç olmayacak" dedi.

CHP İzmir milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Fransa'da Pınar Selek'i ziyaret etti.

Mısır Çarşısı'ndaki patlama sebebiyle defalarca beraat etmesine rağmen 17 yıldır hukuk mücadelesi veren Selek'le dayanışma duygularını paylaştı.

Zeynep Altıok, ziyaret sonrası şunları yazdı: 

'ONCA BAKINCA BİTMEYEN DURUŞMALARIMIZI GÖRDÜM'

"Tarih benzer deneyimlerle kendini yeniden üretiyor, örneklerle çoğalıyor. Acılar insanları birbirine yaklaştırıyor. İşkence tezgahlarından geçen, yakın tarihimizin en kabul edilemez, en ağır hukuksuzluğu ile mağdur edilen Pınar Selek ile buluşmak için Fransa'ya gittim. Farklı sebeplerle hukuk mücadelesine yıllarımızı verdik. Bu mücadelede benzer süreçlerden geçtik. Hukuk sistemiyle değil bizzat hukuk rejimiyle sınandık. Sabrımız sınandı, öfkemiz sınandı, hüznümüz sınandı. Ona bakınca bitmeyen duruşmalarımızı, yok edilen adaleti gördüm."

"Pınar Selek bir simge. Adaletsizliğe karşı bir simge, zorbalığa karşı başı dik durmanın simgesi. Bize lazım olansa bu irade. Baş eğmeme, kabullenmeme iradesi. Türlü güçlükler yaşadı, defalarca hapis cezası aldı, defalarca bozuldu, Ülkesinden ailesinden sevdiklerinden uzakta kendi davasının ötesinde insanlık için eşitlik ve özgürlük için mücadelesini sürdürüyor. Karanlığı gün gibi açık eller her defasında mahkeme süreçlerine müdahale etti. Pınar Selek'in yalnız olduğunu sandılar, Pınar Selek'in güçsüz olduğunu sandılar. Baskıyla, korkuyla iftiralarla onu yalnızlaştırmak istediler. Oysa Pınar en zor günlerinde bile asla güçsüz değildi. Yalnız hiç değildi."

'ASLA YALNIZ DEĞİL VE HİÇ OLMAYACAK'

"Onu görmeyi, onunla yan yana durmayı, onu anladığımı ifade etmeyi hep istemiştim. Dayanışma duygusunun bendeki hüznüyle onunla kucaklaştım. Bu ülke çok zor günler gördü. Çok acılar yaşandı, çok hayatlar son buldu. Şu koskoca evrende tutunabilmenin en zor olduğu toprak parçalarından birinde yaşıyoruz. Her gün yeni ölüm haberleri dinliyor, her gün yeni acılara tanıklık ediyoruz. Bir kişiyi bile kaybetmeye dermanımız yok. Barışın, özgürlüğün, eşitliğin, adaletin kök salacağı yarınlar inşa etmek zorundayız."

"Bir daha katliamlar olmasın, karanlık eller hukukun önüne geçemesin, zulümler olmasın, bir daha Pınar Selekler bu zorluklarla karşılaşmasın, bir daha acıların bizdeki mirasıyla yan yana gelmek zorunda kalmayalım. Fransa'da çok güzel bir dost edindim. Onunla beraber yarınlara baktık, 'bir yarım umudu' büyüttük, yaşanılabilir bir ülke, daha güzel bir dünya hayali kurduk. Geçmişi tekrar yaşadık ama en çok geleceğe baktık. Pınar Selek asla yalnız değil ve hiç olmayacak!"