Zeybekçi'den Erdoğan'a destek: Bakanları sürekli toplamalı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Bakanlar Kurulu toplamasına ve başkanlık etmesine, “devamlılık isteyerek” destek verdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Erdoğan'ın Ak Saray'da Bakanları toplamasına ve başkanlık etmesine destek verdi. 

Zeybekçi, “Türkiye’de artık Cumhurbaşkanlığı eski Cumhurbaşkanlığı olmaz. Halkın oylarıyla seçildiği için millet ona soracak; ‘Sen 5 yıl boyunca ne yaptın? Ortalıkta şu vardı bu vardı. Ona niye müdahale etmedin? Ona niye bir şekilde taraf olmadın. Biz seni oraya gidip de sadece imza atasın diye seçmedik’ diye hesabını sorar. Onun için artık Cumhurbaşkanı eski Cumhurbaşkanı olmaz. Bu ülkede Başbakan da eski Başbakan olmaz. Onun için Cumhurbaşkanımızın hükümete başkanlık yapması Bakanlar Kurulu’na başkanlık yapması son derece normaldir ve doğaldır. Cumhurbaşkanı kendi periyodunu kendi geleneğini oluşturacaktır” dedi.

Meclis’teki haklarında yolsuzluk iddiası bulunan dört eski bakana yönelik Yüce Divan oylamasında AKP’den 40 dolayında fire verilmesiyle ilgili olarak da Zeybekçi, “Ben onu 40 fire olarak görmüyorum demokrasi diye görüyorum. Gerek hükümette gerekse grupta hiçbir arkadaşımıza bu oylamada şöyle yapsanız iyi olur, hatta ima hatta bir işaret hiçbir şekilde bir şey söylenmedi. Ak Parti grubu özgür bir şekilde karar vermiştir” şeklinde konuştu.