Zehirli sütten sonra şimdi de üzüm: Arz fazlasını üzümler öğrencilere verilecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, öğrencileri zehirleyen süt projeleri sonrası yeni planlarını açıkladı. Davutoğlu, "üzümdeki arz fazlasını almak üzere önümüzdeki haftalardan itibaren okullarımızda süt ile birlikte kuru üzümü de öğrencilerimize ikram edeceğiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Davutoğlu'unun açıklamalarıdan satır başları:   

ARZ FAZLASI ÜZÜMLER ÖĞRENCİLERE

 

Yıllardır değişik şehirlerimizde yaşam biçimine müdahale gibi, AKP’nin bu şehirlerle irtibatını koparmak isteyenlere sesleniyorum. Türkiye’de AKP’nin giremediği hiçbir köşe yoktur ve olmayacaktır. Biz kıyısıyla, dağlarıyla ovalarıyla deniziyle yaylalarıyla bütün Türkiye’nin partisiyiz. Ege bölgemize dönük olarak kalkınma stratejisi uygulamaya devam edeceğiz. Ege bölgemizin önümüzdeki kalkınma ve hamle döneminde öncü rol oynamasına önem veriyoruz. Bir müjde de Manisa’da üzüm üreticileriyle paylaştım. Üzümdeki arz fazlasını almak üzere önümüzdeki haftalardan itibaren okullarımızda süt ile birlikte kuru üzümü de öğrencilerimize ikram edeceğiz inşallah. Bu bizim tarım ürünlerine daha önce de ilan ettiğimiz destek çalışmalarının başka aşamasını teşkil ediyor.

 

İZMİR'E TAKTI

Biz böyle milletimizle buluşurken ve omuz omuza 2015 Haziran seçimlerine yürürken, diğerleri de çok değişik koalisyon çabalarını sürdürüyorlar. CHP, MHP, HDP Türkiye gündemi üzerinden kendi politikalarını anlatmak yerine sürekli olarak farklı çabalarla AKP üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Biz İzmir’e mi gittik, bir bakıyorsunuz Kılıçdaroğlu ertesi gün oraya gidiyor. Ama açık söyleyeyim hızımıza hiç kimsenin yetişmesi mümkün değil. Seçimlerde de ikinci turu yapacağız. Onlar arkamızda bizi takip etmeye devam etsinler.

'ONLAR PARALELLE PARALEL YÜRÜMEYE DEVAM ETSİNLER'

Şimdi sayın Bahçeli, yine geometri merakın sarmış. Piramitten bahsetmiş elipse döndürelim bunu demiş. Kendi iktidarları döneminde gelir dağılımını herkes biliyor. Şimdi bir doların üç dolarına altında yaşayan yok. Sayın Bahçeli elipsle üçgenle uğraşmasın biraz paralelle ilgilensin paralelle. Hep bunlar yanyana gidiyorlar, milletle yolları hiç kesişmiyor. Kesişim noktaları yok. Onlar paralelle paralel yürümeye devam etsinler, biz sıratı müstakimle yürümeye devam edeceğiz. Zaferin de bir tadı var. Tek tek gelmeyin hepiniz birlikte gelin hepinize karşı zafer kazanmak bizim için daha büyük zevk verici olacak.

SAYIN ÇİPRAS’LA TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTIĞIMIZDA SÖYLEDİM...

Sayın Çipras’la telefon görüşmesi yaptığımızda söyledim, kendisi de katıldığını söyledi. 2002’de ekonomi nasıl hale gelmişse, partilerden ümit kesilmişse, biz 12 yılda hasta adam denen bir ülkeyi küresel güç haline getirdik. Sayın Çipras’ta buna katıldığını ifade etti. Biz sadece milletimizi örnek alıyoruz. Muhalefet ise acaba başka başarılardan ilham alma telaşı içinde. Veya popüler gündem arayışı içinde.