Zaman yazarı: Fuatavni CIA ajanı

Zaman gazetesi yazarı Lale Kemal, fuatavni'nin CIA ajanı olduğunu iddia etti.

Yapılan polis operasyonlarını önceden haber vermesiyle tanınan Twitter fenomeni fuatavni'nin kimliğiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Zaman yazarı Lale Kemal, fuatavni'nin CIA ajanı olduğunu iddia etti.

Kemal yazısında,  "Fuat Avni'nin, Amerikan casusluk örgütü CIA kaynaklı olduğuna dair artan biçimde dış kaynaklı bilgiler almaya başladım" ifadelerini kullandı.

Lale Kemal yazısında ayrıca fuatavi'nin CIA kaynaklı olduğu ön bilgisiyle, " Türkiye'deki tehlikeli gidişata artık dışarıdan müdahale ile 'dur'denilebilir. Bu 'dur' deme hali ise bizim kara gözümüz kara kaşımız için değil, Türkiye'nin, Allah vergisi coğrafi konumu ve NATO üyesi olması sebebiyle,'otoriterleşmesine' izin verilmeyecek olmasından kaynaklanabilir"  dedi.

Fuatavni, dün Koza-İpek Grubu'na yönelik yapılan operasyonu twitter'dan duyurmuştu.

Lale Kemal'in yazısından bir bölüm şöyle:

Fuat Avni'nin, Amerikan casusluk örgütü CIA kaynaklı olduğuna dair artan biçimde dış kaynaklı bilgiler almaya başladım. Bu bilgiler, vatandaşlar komplo teorilerine yatkın hale getirilerek böylece her dönem olduğu gibi bu dönemde de, yaygın hukuksuzlukların örtbas edilmesinden nemalananların çıkardığı bir zırva değil.

Fuat Avni, uzunca süredir AB ve ABD tarafından da verdiği bilgilerin doğruluğuna inanılmış, kaynak gösterilen bir hesap. Bu yakından takip edilen hesabın, CIA içinde gizli bir hesap olduğu, Türkiye'de artan otoriterleşmeyi deşifre etmeyi amaçladığı intibaı çok güçlü.

Fuat Avni hesabı, güç sahiplerinin özel görüşmelerini hem dinleyebiliyor hem de yazışmalarını okuma kapasitesine sahip.