Zafer Çağlayan o saat için 250 bin TL ceza ödedi

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Rıza Sarraf'ın "hediye ettiği" belirtilen 700 bin TL'lik saat için 250 bin TL ceza ödedi.

Meclis kürsüsünden yaptığı savunmada eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın İsviçre’den getirdiğini belirttiği Patek Philippe 5101G marka saat için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ceza kesti. Cezaya önce itiraz eden Çağlayan 250 bin lira ödeme yaptı.

Rıza Sarraf tarafından eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a alındığı iddia edilen 700 bin liralık Patek Philippe 5101G marka saat için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ceza kestiği ortaya çıktı. Hürriyet’te yer alan habere göre, Çağlayan, saatin Türkiye’ye getirilmesi sürecinde yasalara aykırı durumlar nedeniyle kesilen cezayı geçtiğimiz haftalarda ödedi. Cezanın 250 bin lira civarında olduğu tahmin ediliyor.

17 Aralık operasyonu sonrasında gündeme gelen saatle ilgili olarak Zafer Çağlayan, meclis kürsüsünde yaptığı savunmada saatin İsviçre’den getirildiğini; ancak kendisi tarafından ödendiğini ve mal beyanına da girdiği ifadelerini kullanmıştı. Konuyla ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na da soru önergesi verilmişti.