Yüksekdağ: Koalisyon görüşmeleri siyasi bir tiyatro

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinden bu yana koalisyon görüşmeleri adı altında siyasi bir tiyatro sergilendiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde, basın mensuplarına açıklamada 2 yıldan bu yana Türkiye’nin bir çatışma gündemiyle değil, çözüme odaklanmış bir siyasi gündem etrafında olduğunu söyledi. Yüksekdağ, “Bizler parti olarak da çatışmasızlık sürecinin bir kalıcı barışa evrilmesi için gücümüz yettiği kadar daha yönlendirici ve zorlayıcı bir tutum içerisinde olduk. Ama karşımızdaki siyasi iktidar toplumun ihtiyaçlarına göre değil kendi ihtiyaçlarına göre siyaset yapmayı ilke edinmişti. Barışın kalıcı hale getirilmesi siyasi iktidarın ihtiyaçlarına yanıt vermiyordu" ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin bir taraftan siyasi iktidarsızlık ile yüz yüze bırakıldığını kaydeden Yüksekdağ, "Birileri sarayının temelini sağlamlaştırmaya, çatısını, kubbesini sağlamlaştırmaya çalışıyor. Ölümler pahasına, zulüm pahasına ve Türkiye toplumunun birlikte yaşama umudunu karartıp berheva erme pahasına yaşanıyor ve yaşatılıyor. Bugün tek başına iktidar olmayan AKP’nin ve başkan olamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka biçtiği bedel ödetiliyor" diye konuştu.

'SİYASİ BİR TİYATRO SERGİLENİYOR'
Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre, koalisyon görüşmelerinin "göstermelik" olduğunu, erken seçim kararının seçimin hemen sonrasında alındığını belirten Eş Başkan Yüksekdağ, şunları söyledi:

Senin yaptığın seçimi tanımıyorum dediler. 8 Haziran sabahından itibaren saraydaki masalarda erken seçim kararını aldılar. O günden bu güne de siyasi bir tiyatro sergileniyor, koalisyon görüşmeleri adı altında. Bu tiyatronun senaryosunu da sarayda yazdılar. Türkiye sizden daha akıllı. Bu akıl ve irade 7 Haziran’da onları aştı ya buna tahammül edemiyorlar. Yine kaybedecekler. Yarın öbür gün erken seçim kapıda. Yine kaybedecekler.