YSK Erdoğan'lı 'Dombra'yı yasakladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Uğur Işılak tarafından 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yeniden uyarlanan "Dombra" şarkısının AKP tarafından propaganda şarkısı olarak kullanılmasını yasakladı.

AKP YSK Temsilcisi Şeref Malkoç, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Uğur Işılak tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yeniden uyarlanan "Dombra" şarkısının AKP tarafından propaganda şarkısı olarak kullanılmasını yasakladığını açıkladı.

Malkoç, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın programlarında çalınan 'Dombra' müziğini AKP seçim otobüslerinde çalıyordu. Arkadaşlarımız Uşak'ta bu müziği seçim arabalarda çalmış, MHP'nin itirazı üzerine bu konu seçim kurulunda gündeme gelmişti. YSK bugün konuyu görüştü. Cumhurbaşkanının devletin birliğini ve beraberliğini temsil ettiği için ona ait olan bir müziğin herhangi bir siyasi parti, AKP tarafından kullanılamayacağına karar verdi" dedi.

AKP'nin seçim propagandası amacıyla yaptırdığı şarkılar halen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlediği mitinglerde kullanılıyor.