Yolsuzlukla suçlanan Prof. Yıldırım: Vekillere kadro vermedim, hedef alındım

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve mahkeme tarafından adli kontrol şartıya serbest bırakılan Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, milletvekillerinin kadro taleplerini geri çevirdiği için hedef alındığını iddia etti.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, üniversitede yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı gerekçesiyle geçtiğimiz hafta düzenlediği operasyon kapsamında 68 kişi gözaltına alınan, Prof. Kadri Yıldırım yaşadıklarına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Gözaltına alındığını internet sitesinden öğrendiğini anlatan Yıldırım, “Gözaltında fiziki işkence görüp görmediğim soruluyor. Hayır, böyle bir şey olmadı. Nezarethanenin küçük odalarında beşer altışar kişilik kaldık. Yere bir battaniye serildi, üstüne uzandım. Üstüme de bir battaniye çektim ve ceketimi yastık olarak kullandım. Tabii yine de bunları bulduğuma şükrettim. Çünkü Filistinli ve Kobanili kardeşlerim bunu da bulamıyorlar” dedi.

'SİPARİŞLER YERİNE GETİRİLMEDİĞİ İÇİN SALDIRIYA GEÇTİLER'

Başkanlığını yürüttüğü Yaşayan Diller Enstitüsü’ne vekiller tarafından önerilen isimleri almadığı için bu soruşturmaya dahil edildiğini savunan Yıldırım şunları söyledi:

“500 öğrenci için açtığımız programın ilanına başvuran adaylarla ilgili milletvekilleri bana fakslar gönderip isim listelerini verdiler. Hesapladım sayı 500’ü aşıyordu. Siparişte, aşağıda bir sıralama yapılmıştır, bunlar benim çok yakın tanıdıklarım isimlerdir. Sınav günü öğrencileri topladım, durumu izah ettim ve bütün o sipariş listelerini yırtıp çöpe attım. Keşke atmayıp bugün size birer belge olarak sunsaydım. Neyse, bu siparişler yerine getirilmediği için saldırıya geçtiler.”

Yıldırım, 'sipariş listeleri'nde talep edilenleri yerine getirmediği için Kürdoloji bölümüne alınan 500 kişiden 480’inin PKK sempatizanı olduğu iddiasını yayıp bu yönde kendisine karşı hazırlanan raporun YÖK, MEB, İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a iletildiğini iddia etti.