YÖK'ün Osmanlıcı üyesi hızlı yükseldi, başkanvekili oldu

YÖK'e atanan Osmanlıcı üye hızlı yükseldi; 5 gün içinde YÖK Başkanvekili oldu.

Safa Kapıcıoğlu, Üniversitelerarası Kurulun 17 Ocak günlü toplantısında YÖK üyeliğine seçilmiş, Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylaması üzerine 20 Ocak günü Resmi Gazetede yayımlanarak kesinleşmişti.

Safa Kapıcıoğlu’nun seçilmesi soL portalda “YÖK’e Osmanlıcı üye” başlığıyla haber yapılmıştı.

Yükseköğretim Kurulu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin biraz akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Safa Kapıcıoğlu’nun YÖK Başkanvekilliği görevine atandığı belirtildi.

Safa Kapıcıoğlu, 1 Ocak günü Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ankara 1. Bölge Genel Sekreterliğine daha açık deyişle CEO’luğuna atanmış ve Kurumun internet sitesine Şeyh Edebali’nin şu sözlerini asmış ve herkese iyi haftalar şu sözlerle dilemişti: “ Sabretmesini bil, vaktinden önce çiçek açmaz.”

Kapıcıoğlu'nun sözlerinin; her ne kadar sağlık konusunu ilgilendirmiyorsa da yükselmesine katkısı olduğu yorumları yapılıyor.

40 DEKAN ATAMASI

Açıklamada YÖK’ün bugünkü toplantısında ayrıca iki Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyetlerince önerilen iki rektör ve 14 Dekanla ilgili olarak olumlu görüş bildirildiği, Devlet Üniversitelerine 40 dekan atandığı belirtiliyor.