YÖK Başkanı: YÖK'ü denetleyin

​YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "YÖK kendi kendini denetliyor" diyerek YÖK’ü denetleyecek bir kuruma ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerin kurumsal yapı ve programlarını değerlendirecek, YÖK’le ilişkili ancak ona bağlı olmayan bir kalite kurulunun kurulması için belirledikleri takvime göre gerekli adımları yakında atacaklarını açıkladı.

İstanbul’da Vakıf Üniversiteleri Birliği tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Saraç, burada yaptığı konuşmada "Kalite güvence sisteminin kurulması, süreçlerinin tanımlanması,
denetlenmesi, kalite sonuçlarının kamu destekleriyle ilişkilendirilmesi ve kamu adına kalite güvence sisteminin akredite edilmesi gibi fonksiyonlar yapılmalı. YÖK’ün aldığı kararları da bir ölçüde değerlendirecek, çıktı kontrolü yapacak bir kuruma ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bunu ya YÖK üstlenecek ya da ikinci bir kurulun kurulması gerekecek" dedi.

'YASAL DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEMEYİZ'

YÖK’ün kararlarının değerlendirmesini yine kendisinin yaptığını belirterek, “Bu böyle sürdürülemez. Çıktı kontrollerini yapan, YÖK’le ilişkili ancak diğer paydaşların yer aldığı bir kurulu oluşturalım. Bu sorunun çözümü iki yolla mümkündür. İlki, anayasal düzenleme yapmak. Diğeri ise uygulamaları ile bunu gerçekleştirmek. Yasal değişiklikleri beklemek tarzımız
değildir. Bundan dolayı ikinci yolu benimseyerek, adım atmak istiyoruz” diye konuştu.