Yılmaz Büyükerşen beraat etti

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Yılmaz Büyükerşen ve diğer sanıklar beraat etti.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık avukatları, Hazine Müsteşarlığı avukatı Uğur Gökçekuyu ile çok sayıda kişi katıldı.

Duruşmada, Büyükerşen'in avukatlarından Turgut Kazan, mahkeme heyetine 24 sayfalık dilekçe sunarak savcının mütalaasına katılmadıklarını ifade etti.

Müvekkilinin Eskişehir'in çehresini değiştirdiğini söyleyen Kazan, "Polis tarafından hazırlanan fezleke tıpkıbasım ile mütalaa oluyor. 52 yıllık hukukçu olarak bundan acı duyuyorum" dedi.

Gökçekuyu ise 6 ayrı dosyanın birleştirilmesi sonucu süren yargılamada, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Büyükerşen ve diğer sanıkların beraatine oy çokluğuyla karar verdi. Heyet, dosyalardan birinde adı geçen K.A, İ.H.Y, M.E, Y.K, K.O. ve M.R.E'ye "ihaleye fesat karıştırma" suçundan altışar bin lira adli para cezası verilmesine hükmetti.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca 28 Ocak 2013'te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 kişiden 5'i tutuklanmış, 18'i sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Tutuklanan 5 kişi ise bir süre sonra üst mahkemeye yapılan itirazların ardından tahliye edilmişti. Büyükerşen de 10 Temmuz 2013'te 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık sıfatıyla savunma vermişti.