Yeni Şafak: İş Bankası yöneticilerini Erdoğan atasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası hisselerine ve yönetimdeki parti üyelerine ilişkin açıklaması sonrası tartışma sürüyor. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, yönetimdeki dört CHP'li yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yöneticiler atamasını gündeme getirdi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı İş Bankası tartışmasına yeni bir başlık daha eklendi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamaları bugün sürmanşetten görürken, "Dört üyeyi başkan atasın" ifadelerine yer verdi.

Haberde, "Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği İş Bankası yönetimindeki CHP’li dört üyenin Cumhurbaşkanı tarafından atanması teklif ediliyor. “Atatürk hisseleri” olarak bilinen bankanın yüzde 28 hisselerini temsilen CHP tarafından atanan yönetim kurulu üyelerinin bundan Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmesinin en uygun yöntem olduğu ifade ediliyor. İktisatçılar ve tarihçiler; mevcut yapının İş Bankası’na zarar verdiğini de vurguluyor" ifadeleri kullanılırken, AKP'nin konuya ilişkin önümüzdeki günlerde başka bir adım atıp atmayacağı merak konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin, "CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayunundan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar?" açıklamasında bulunmuştu.