Yeni Asya-AKP kavgası büyüyor: Tüm cemaatlere çağrı yaptılar

15 Temmuz'un ardından Gülen Cemaati dışında önce Furkan Vakfı'nı ardından da Adnan Oktar Cemaati'ni hedef alan AKP'nin sıradaki hedefi olduğu belirtilen Yeni Asya ekibinden açıklama geldi. AKP'nin olası operasyonu öncesi cemaatlere çağrıda bulunan Nurcu Yeni Asya, tüm cemaatlerinin kökünün kazınmaya çalışıldığı ileri sürüldü.

Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kendisine doğrudan destek veren tarikat ve cemaatlere desteğini sürdüren AKP, bazı cemaat ve tarikatları ise tasfiye etmeye devam ediyor.

Önce Furkan Vakfı'nı ardından da Adnan Oktar Cemaati'ni hedef alan AKP'nin sıradaki adımının Nurcu Yeni Asya ekibi olacağı belirtiliyor.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteler tarafından sık sık hedef alınan Yeni Asya'nın Gülen ekibiyle yakınlığı olduğu ileri sürülürken, konuya ilişkin Takvim gazetesinde yer alan bir haberde, "Kripto biçimde FETÖ'nün çıkarlarına hizmet eden yayınlarıyla bilinen Yeni Asya gazetesi, bugün de kirli algı operasyonuna devam etti. 15 Temmuz'dan bu yana FETÖ ile ilişkisi sıkça gündeme gelen Yeni Asya'nın, bir terör örgütü ile böylesine kripto işbirliğini nasıl sürdürdüğü merak ediliyor" ifadeleri yer almıştı.

'GÜLEN'DEN ÖNCE TEKLİF YENİ ASYA'YA GELMİŞ...'

Artan operasyon sinyalleri sonrası daha önce de açıklamalar yapan Yeni Asya, Gülen'e yakınlığına yönelik iddiaları yalanmış, Gülen'in 1974’te Yeni Asya ile yolunu tamamen ayırdığını ileri sürmüştü. Yine Yeni Asya'dan yapılan açıklamada, "12 Eylül’den sonra darbecilerin belli şartlar karşılığında birlikte çalışma teklifinde bulunduğu Mehmet Kutlular’ın, 'Ben reddedince Gülen’e gittiler' açıklaması, sonraki süreç ve gelişmeler dikkate alındığında son derece manidardır. Gülen’in önünün açılması ve görünen görünmeyen yoğun desteklerle getirildiği nokta, Kutlular’ı teyid etmiştir. Zamanla bu destek Türkiye’nin inisiyatif ve kontrolünden çıkmış ve uluslararası 'ılımlı İslâm' projeleri için kullanılma boyutuna ulaşmıştır" denilmişti.

CEMAATLERE ÇAĞRI YAPTI

Bugün konuya ilişkin yeni bir başyazıya yer veren Yeni Asya, kendisini "Risale-i Nur hizmetlerinin neşir organı" olarak tanımlarken, cemaatlerin kökünün kazınmak istendiğini belirterek, tüm cemaatleri birlik ve dayanışma içinde olmaya çağırdı. "15 Temmuz gibi meş’um bir hadise sonrasında irfanî geleneğimiz, Diyanet gibi kurumlarımız ve siyaset de alet edilerek cemaat ve tarikatların hedef alınması, hattâ 'kökünün kazınması' yönündeki çabalara, cemaatlere yönelik haksız itham ve uygulamalara Kur’ân’ın adalet, hakkaniyet ve kardeşlik esaslarının gereği olarak karşı çıktık" denilen açıklamada, "Ve ayrım gözetmeden bütün cemaatleri hedef alan bu planlara karşı ortak birlik, dayanışma ve ortak tavır alma çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullanıldı.

SEÇİMDE 'MİLLET İTTİFAKI'NA DESTEK VERMİŞTİ

Yeni Asya gazetesi, 24 Haziran seçimleri öncesinde iki sayfalık bir broşür yayımlamış “Demokrasi ve adalet için Millet İttifakı” diyerek CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi ittifakına destek vermişti.

Yapılan bu destek açıklaması AKP ile Yeni Asya ekibinin ayrılığının kanıtı olarak yorumlanmıştı.