Yeni Akit: Gülen bedduayla Erbakan'ı öldürdü

Yandaş medyanın genel seçimler öncesinde Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast düzenleyeceğini öne sürdüğü ‘paralel yapı’ bu kez de başka bir ‘ölüm’ iddiasıyla gündeme geldi.

AKP yanlısı Yeni Akit, Fethullah Gülen’in Necmettin Erbakan’ın ölmesini istediğini ve bunun için beddua ettiğini yazdı. Gazetenin iddiasına göre, Gülen, bedduadan sonra bir de “Hadi bakalım bir haftaya kalmaz hocayı gömeriz ve Fatiha’sını okuruz” demiş.

Yeni Akit’ten İsmail Uğur'a konuşan ve bir dönem cemaatin içinde olduğunu ifade eden Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Keleş, “Paralel yapı 28 Şubat sürecinden çok önceleri kendisini o lanetli günlere hazırladı ve günü geldiğinde kendisine biçilen rolü hiç acemilik çekmeden gayet başarılı bir şekilde oynadı. Bu yapı hiçbir zaman merhum Erbakan’ı da, Milli Görüş hareketini de sevmedi, sevemedi” dedi.

'ÖYLE BİR AMİN DEDİK Kİ...'
Toplantılarda ‘cemaati coşturma simsarlığı yaptığını’ söylediği bir kişini sözlerini aktaran Keleş, bedduayı şöyle açıkladı: “Bir zat, toplantıdan sonra ben odama çekilince geldi ve bana ‘Hocam sana bir müjdem var. Dün gece Hocaefendi Erbakan’a öyle bir beddua yaptı, bizler de öyle bir âmin dedik ki, gözyaşları sel oldu aktı. Duadan sonra bize döndü ve ‘Hadi bakalım bir haftaya kalmaz hocayı gömeriz ve Fatiha’sını okuruz’ dedi.”

'BİZ BU DERGİYİ ERBAKAN'I KAPAK YAPIN DİYE Mİ ÇIKARIYORUZ!'
Keleş, cemaatin Erbakan’ı düşürmek için çalıştığını hatta bunun için hükümet çevrelerine baskı yaptığını da öne sürdü.

Cemaatin yayın organlarından olan Aksiyon dergisinin de süreçteki rolüne dikkat çeken Ahmet Keleş, Gülen’in “Biz bu dergiyi Erbakan hocayı kapak yapın diye mi çıkarıyoruz?” diye kızdığını aktardı.