‘Yemekhane kirlenir’ diye içeri alınmayan BOTAŞ işçileri eksi 10 derecede yemek yiyor

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş.’nin (BOTAŞ) Kars’taki şantiyesinde çalışan işçiler "Yemekhane kirlenir" gerekçesiyle içeri alınmayarak eksi 10 derece soğukta yemek yemeye mecbur bırakıldı.

Kötü çalışma koşulları nedeniyle Kars’ı terk edip İstanbul’a dönen elektrik ustası Ziya Sancak, şantiyede yaşananları anlattı.

Cihan Haber Ajansı’ndan Ercan Yıldız'ın haberine göre, “Ne bir iş pantolonu, ne bir iş ayakkabısı. Yemeği zaten donmuş olarak yiyoruz” diyen Sancak, türlü bahanelerle işçilerin alacaklarının 45 gündür ödenmediğini ifade etti.

Çalışırken eli çatlayan bir işçinin şantiyede ambulans olmasına karşın hastaneye götürülemediğini belirten Sancak, “İşçilerin prefabrik konteynerleri kirleteceği söylenerek yemekhanelere alınmıyorlar ve yemeklerini dışarıda dondurucu soğukta yiyorlar” diye konuştu.

KAR ÜZERİNDE ÖĞLE YEMEĞİ
Şantiyede insanlık dışı muamelelere maruz kaldıklarını belirten Sancak, şöyle devam etti:

“Baştan yemeklerimizi yemekhanede yiyorduk. Sonradan ne olduysa arkadaşlarımız dışarıya atıldılar. Yaklaşık 15-20 gündür dışarıda kar üzerinde yemek yiyoruz. Soğukta yemekler de donuyor zaten.”