YDG'den Cizre açıklaması: Hüda-Par'ın ilçede 20 evi var, tek başlarına cesaret edemezler

PKK'ye yakın gençlik örgütü YDG-H, 3 kişinin yaşamını yitirdiği Cizre'deki olaylarla ilgili açıklama yaptı: "Cizre’de 20 evleri var bunlar halka saldırı girişimi yapacak güçleri ve cesaretleri de yok."

Haber Merkezi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin yaralandığı olayların taraflarından biri olan YDG-H, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yurtsever Kürdistan halkı 27. 12. 2014 sabahı gelişen saldırıyı hiç kimse Hizbul-kontra ve Hüda-Par olarak yansıtmaya kalkmasın zaten bu çete gruplarını Cizre’de 20 evleri var bunlar halka saldırı girişimi yapacak güçleri ve cesaretleri de yok. Bu isim öncülüğü ile geliştirilmek istenen devlet katliamıdır" denildi.

Cizre halkının son bir haftadır kaymakam tarafından tehdit edildiğini öne sürülen açıklamada, "Halkın kendi öz gücü ile savunduğu mahallere ne pahasına olursa olsun gireceğini belirtiyordu hata hava destekli operasyon tehditlinde bulunuyordu. Bunun kirli maskesi Huda par olabilir fakat asıl saldırı devletin kirli bir planıdır olduğu açıkça göstermektedir" denildi.