Yaşar Öztemel'in sağlık durumu iyi

Ankaralıların yakından tanıdığı, Konur Sokak'taki eylemlerde polis şiddetine gösterdiği tepkilerle bilinen Yaşar Öztemel, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gözetim altında tutuluyor.

Ankara'da Konur Sokak'ta yaşayan 55 yaşındaki avukat Yaşar Öztemel, dün polis tarafından dövülerek gözaltına alınmıştı.

Hakkında Kızılay'da sık yaşanan polis şiddetine karşı çıktığı için 10 ayrı dava açılan ve mahkemeye gitmediği için 10 ayrı yakalama kararı çıkarıldığı anlaşılan Öztemel, dün Ankara Adliyesi’nde mahkeme mahkeme dolaştırılarak ifade verdi. Serbest bırakılmayan Yaşar Öztemel hakkında Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2001’de verdiği “yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınmasına” ilişkin karar uygulamaya kondu.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülen Öztemel'in TCK 57. maddesi gereğince koruma ve tedavi altına alındığu ve Bakırköy Ruh Sağlığı Sinir Hastalıkları Hastanesi ilgili servisinde tedavisine başlandığı bildirildi.

Hastane çalışanlarının aktardığına göre; Öztemel'in genel tıbbi durumunun iyi olduğu ve kendisini tanıyanlara sevgilerini ilettiği belirtiliyor.

55 yaşında olan Yaşar Öztemel'in, 12 Eylül'de darbenin ardından Dev-Yol davası kapsamında gözaltına alındığı ve ağır işkencelerden geçtiği biliniyor. Uzun yıllar cezaevinde kalan Öztemel’in gördüğü işkencelerin sağlığı üzerinde ağır izler bıraktığı bildiriliyor.