Yarın hangi illerde okullar tatil edildi?

Yurt genelinde olumsuz hava koşulları sebebiyle 9 Ocak 2015 Cuma günü tatil olan iller açıklandı.

9 Ocak 2015 Cuma günü kar tatili olan iller açıklandı. TRT Haber'de yer alan habere göre, kar tatili nedeniyle okulların kapalı olduğu iller;

ANKARA
Ankara'da okuyan öğrenciler için sevindirici haber geldi. Son alınan bilgiye göre okullar Ankara'da 09 Ocak Cuma günü de tatil edildi.

NEVŞEHİR
Nevşehir merkez ve ilçelerinde eğitime bir gün ara  verildiği bildirildi. Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ile Derinkuyu, Kozaklı, Gülşehir, Hacıbektaş, Avanos, Ürgüp ve  Acıgöl ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de  izinli sayılacağı kaydedildi.
 
BOLU
Bolu'da kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime yarın ara  verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde hafta başından beri  süren olumsuz hava koşulları yüzünden il genelinde ilk ve orta dereceli okulların  yarın tatil edildiği bildirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de  yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.
 
BARTIN
Kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verilen Bartın’da okullar yarın da tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğün’den yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle merkez ve tüm ilçelerde tüm okullar cuma günü tatil edilmiştir" denildi.
 
MUŞ (BULANIK)
Bulanık ilçesinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bir  gün süreyle tatil edilmesi kararlaştırıldı. Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Edip  Deniz, etkisini artırarak devam ettiren kar nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı  köylerde eğitime 9 Ocak Cuma günü ara verildiğini bildirdi.

RİZE
Rize'de etkili kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

Rize Valiliğinin açıklamasında, il genelinde iki gündür devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği hatırlatılarak, olumsuz koşulların sürmesi nedeniyle eğitime yarın da ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu kurum çalışanlarının da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KONYA

Kar yağışı, tipi ve beklenen don olayı nedeniyle Konya, Karaman ve Aksaray'da okullar cuma günü de tatil edildi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı, fırtına ve beklenen don olayı nedeniyle Konya'nın ilçelerinin tamamı ve il merkezinde 9 Ocak Cuma günü ilk ve orta dereceli okulların 1 gün daha tatil edildiği belirtildi.

Böylece, Konya'da iki gündür tatil olan öğrenciler, yarın da kar tatili yapacak.

Açıklamada, tatil olan yerlerde hamileler ve engellilerin cuma günü de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Aksaray ve Karaman'da da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

NİĞDE
Niğde'de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşullarından dolayı il genelinde yarın okullarda eğitim-öğretim yapılmayacak.

Niğde'deki okullarda bugün de eğitime ara verilmişti.

ZONGULDAK
Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle, il genelindeki okullar yarın tatil edildi.

Engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle Aybastı ilçesi ile Akkuş'taki yatılı bölge okulu hariç il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının devam etmesi nedeniyle Altınordu, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey ve Ünye ilçelerinde yarın eğitime ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise yatılı bölge okulu hariç ilçe merkezi ve tüm mahallelerde 9 Ocak Cuma günü okullarda tatil kararı alındığı kaydedildi.