Yarbay Alkan taziye evinde konuştu: Cenazede sorduğum soruyu herkes kendisine sorsun

Şırnak’taki PKK saldırısında hayatını kaybeden Yüzbaşı Ali Alkan’ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, bu kez kardeşinin taziye evinde konuşarak cenazede sorduğu “Katil kim?” sorusunu herkesin kendisine sorması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in başkanlığındaki heyet, son dönemdeki çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerden altısının memleketi Osmaniye’de asker ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. CHP heyeti Alkan’la da görüştü.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre Yarbay Alkan CHP heyetine, “Kardeşimin şehit olduğu yere yakın bir yerde 2,5 yıl görev yaptım. Kardeşimin tayini oraya çıktığında çok üzüldüm. Orası yolun bittiği yer, Türkiye’nin sonu. Kardeşimi evlendirmek için çaba sarf ettik ama olmadı. Benim çocuğum yok, o benim çocuğum gibiydi. Cenazede sorduğum soru niçin bu kadar gündeme geldi, neden bu kadar şaşırıldı ben de anlamıyorum. Sorunun bu kadar gündeme gelmesine şaşırıyorum. Herkesin kendi kendisine sorması gereken bir soru bu” dedi.

GENELKURMAY BAŞKANININ TERÖR ÖRGÜTÜYLE SUÇLANDIĞI YERDE

Cenazede söylediklerinden dolayı hakkında soruşturma açıldığına ilişkin bilgisi olmadığını söyleyen Alkan, “Bana soruşturma açıldığı haberlerini okudum ancak soruşturma konusunda bir tebligat gelmedi. Genelkurmay Başkanı’nın (İlker Başbuğ) terör örgütüyle suçlandığı yerde her şey olabilir. Bu ölüm keşke benim başıma gelseydi. Küçüğün büyüğü defnetmesi gerekir, büyüğün küçüğü defnetmesi çok ağrıma gitti. Babam ve ben en küçüğümüzü toprağa verdik” diye konuştu.

Heyetin ziyareti sırasında evde bulunan ve Alkan’ın bölgede görev yaptığı dönemde emri altında bulunan bir uzman çavuşun,“Komutanımız üstlerinden gelen yanlış emirlere itiraz ederek çok askerin hayatını kurtardı. Özellikle astlarıyla arası çok iyiydi” dediği belirtildi.